Προτάσεις για το αρσενικό στο νερό της Ελευθερούπολης

0

Ανακοίνωση για το ζήτημα της ύπαρξης Αρσενικού στο πόσιμο νερό της Ελευθερούπολης έβγαλε ο συνδυασμός «Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου», με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Θόδωρο Μπόνο.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου, θεωρώντας πολύ σημαντική την αναφορά, στη συνέντευξη Τύπου, του δημάρχου Παγγαίου, σε φήμες που κυκλοφορούν για την ύπαρξη αρσενικού στο νερό της Ελευθερούπολης, προτείνει τα παρακάτω:

α) Να γίνουν γνωστές στους δημότες της Ελευθερούπολης οι μετρήσεις που έγιναν και ποιος τις πραγματοποίησε,

β) Να γίνουν γνωστές οι χημικές αναλύσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος, εφόσον έχουν γίνει και ποια είναι τα αποτελέσματά τους,

γ) Να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν με πρωτοβουλία της Δ/νσης Υγείας στο νερό της Ελευθερούπολης, της Νικήσιανης, καθώς και στον υπόλοιπο Δήμο, εφόσον υπάρχουν υποψίες για ύπαρξη βλαβερών ουσιών.

Θεωρούμε ότι, η δημοτική αρχή έχει ηθική και εκ του νόμου υποχρέωση, να προβαίνει σε κάθε ενέργεια που θα διασφαλίζει την ποιότητα του νερού και να ενημερώνει αμέσως τους πολίτες, σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης, θεωρούμε ότι θα πρέπει να προβαίνει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση και υπεκφυγές στην επίλυση του όποιου προβλήματος προκύπτει, με τη βοήθεια των ειδικών. Σήμερα, υπάρχουν τεχνικές λύσεις και πρέπει να τις εφαρμόζουμε.

Είναι λυπηρό να υπάρχουν φήμες για αρσενικό στο νερό και ο δήμαρχος να ενοχλείτε από τις φήμες και όχι από το πρόβλημα. Πρέπει, εφόσον υπάρχουν έστω και υποψίες για ύπαρξη αρσενικού, να ζητήσει άμεσα τη διενέργεια ελέγχου από το κρατικό εργαστήριο, που είναι και το μόνο υπεύθυνο να δώσει απαγόρευση, ή όχι, για τη χρήση του νερού, όπως έγινε και με το νερό της Νικήσιανης, με μεγάλη καθυστέρηση βέβαια.

Επειδή η εμπειρία με το αρσενικό στο νερό της Νικήσιανης και οι χειρισμοί του κυρίου δημάρχου χαρακτηρίζονται ως απαράδεκτοι, δηλώνουμε ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί και στην Ελευθερούπολη.

Απαιτούμε άμεσα να ενημερωθούν οι δημότες, για το τι πραγματικά συμβαίνει, χωρίς προεκλογικές υπεκφυγές και να παρθούν άμεσα μέτρα, εφόσον αυτά απαιτούνται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.