Ο (αείμνηστος) Θόδωρος Καλλιοντζής είχε καθοριστική συμβουλή στην κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου στην Καβάλα. Όχι μόνο γιατί το σημαντικό αυτό έργο αυτό πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του ως νομάρχης, αλλά γιατί ήταν δικής του έμπνευσης. Ο Θ. Καλλιοντζής αφουγκράστηκε το διαχρονικό αίτημα και μεγάλο πόθο των ανθρώπων του ναυταθλητισμού να αποκτήσει η πόλη ένα καινούργιο κλειστό κολυμβητήριο. Έτσι, παρενέβη και μετέτρεψε τα αρχικά σχέδια για την κατασκευή ενός ακόμα ανοιχτού κολυμβητηρίου στο Περιγιάλι. Και το όνειρο του κλειστού κολυμβητηρίου έγινε πραγματικότητα!

Ως εκ τούτου, η πρόταση να δοθεί το όνομα του στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, η οποία ακούστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, δεν ακούγεται παράλογη. Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, απάντησε ότι είναι νωρίς να ληφθεί μία τέτοια απόφαση, αλλά έκανε μία «ντρίμπλα» για να αποφύγει την τοποθέτηση. Είμαστε σίγουροι ότι, θα προσπαθήσει να «τρενάρει» το θέμα, θα το βάλει στις καλένδες, για να συζητηθεί μετά το 2023.

Κατά τα άλλα, η ερευνητική γεώτρηση στον περιβάλλοντα χώρο του κολυμβητηρίου ήταν επιτυχής! Βρέθηκε νερό θερμοκρασίας γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου, που μπορεί να αξιοποιηθεί για τη θέρμανση της εγκατάστασης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.