Προσπάθεια να μετατραπεί το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα

0

Ο Πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, αποκαλύφθηκε ότι υπεξαίρεσε χρηματικό ποσό 80 με 100 χιλ. ευρώ. Είναι γνωστό, ότι η υπεξαίρεση ποσού μεγαλύτερου από 75 χιλ. ευρώ, είναι κακούργημα, αλλά μικρότερο χρηματικό ποσό δικάζεται ως πλημμέλημα, για το λόγο αυτό μόλις αποκαλύφθηκε, το σκάνδαλο υπεξαίρεσης, έσπευσε μαζί με τους δικούς του να βρει και κατέθεσε ένα χρηματικό ποσό 20.000 ευρώ, την Πέμπτη, όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, χθες νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ίδιος κατέθεσε χθες προς το μεσημέρι άλλο ένα (άγνωστο σε μας) χρηματικό ποσό στην τράπεζα Πειραιώς. Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο, αν ο Πρόεδρος καταφέρει να μειώσει ή και να επιστρέψει το χρηματικό αυτό ποσό της υπεξαίρεσης, θα πάψει να υπάρχει αδίκημα; Δήλωσε όχι, αλλά ότι η υπόθεσή του εξετάζεται με ελαφρυντικά. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπήρξε και στον Δήμο Καβάλας, υπαλλήλου, που στο παρελθόν επέστρεψε το χρηματικό ποσό που είχε υπεξαιρέσει, αθωώθηκε, επέστρεψε στη δουλειά της όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα, αν και η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άρειο Πάγο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.