Προσομοίωση Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014

0

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους γονείς και μαθητές της πόλης της Καβάλας, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών νομού Καβάλας, την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, στις 7 το απόγευμα, με θέμα την «Προσομοίωση Συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου 2014» καθώς και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής και διευθυντής του εκπαιδευτικού κόμβου edu4u, Απόστολος Κουτρουμπέλης.

Είναι γνωστό πως η συμπλήρωση των μηχανογραφικών που θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά περί τα τέλη Ιουνίου, αποτελεί την κορύφωση μιας πολυετούς διαδικασίας, μέσα από την οποία καλούνται οι υποψήφιοι να κάνουν καθοριστικές επιλογές οι οποίες θα χαράξουν την παραπέρα πορεία τους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως με μια βεβιασμένη συμπλήρωση μηχανογραφικού, διακυβεύονται κόποι, αγώνες ζωής αλλά και βέβαια αρκετά έξοδα και προβάλλει επομένως επιτακτική η ανάγκη για διεξοδική ενημέρωση.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού 2014 και της μεθοδολογίας συμπλήρωσής του, θα αναδειχθούν οι παγίδες, οι έξυπνες επιλογές, τα μυστικά του και θα υποδειχθούν τα συνηθέστερα λάθη μέσα από τα μηχανογραφικά που ήδη θα έχουν συμπληρώσει οι μαθητές.

Επιπλέον θα γίνει αναφορά στα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος, στις προοπτικές των επαγγελμάτων στην ελληνική αγορά εργασίας υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία ανά επιστημονικό πεδίο, στα επαγγελματικά δικαιώματα και τις ανατροπές που έχουν γίνει, στις ειδικές κατηγορίες, στις βάσεις εισαγωγής, στις δυνατότητες για μετεγγραφές αλλά και στις ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο.

Θα ακολουθήσει στο τέλος ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.


Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας


Ο Πρόεδρος

Κετζετζής Σπυρίδων

Ο Γραμματέας

Μυστακίδης Αργύρης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.