Προς πώληση το συγκρότημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Νέστου

0

Την πώληση του συνόλου του συγκροτήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Νέστου περιγράφει, σύμφωνα με τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στη Δ.Ε.Η., «Σπάρτακος», το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση και αφορά στην ίδρυση νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση της Δ.Ε.Η.

Το σωματείο «Σπάρτακος» ζήτησε, με επιστολή, από τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση προς το σχέδιο νόμου.

Η επιστολή ανέφερε τα εξής: «Κύριε περιφερειάρχη,

Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας», διαβούλευση η οποία θα λήξει στις 3 το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαρτίου.

Με δεδομένο το γεγονός, ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που όχι απλά δεν υπηρετεί το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών, αλλά εκποιεί την περιουσία του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και των καταναλωτών και που στην ουσία έχει στόχο να υπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» θεωρεί απαραίτητο να συγκληθεί άμεσα, σε έκτακτη συνεδρίαση, το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου περιγράφει την πώληση του συνόλου του συγκροτήματος Νέστου καθώς και του ΑΗΣ Κομοτηνής.

Θυμίζουμε, ότι τον Ιούλιο του 2013 το περιφερειακό συμβούλιο, παρουσία του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» που είχε ενημερώσει το σώμα, είχε δώσει τη δική του απάντηση στις προθέσεις για ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας, με ένα δυναμικό «ΟΧΙ».

Παρακαλούμε για τις σχετικές ενέργειές σας, προκειμένου να καταστεί εφικτό να θέσουμε άμεσα το πλαίσιο των δράσεων, που στόχο θα έχουν την απόσυρση του απαράδεκτου σχεδίου νόμου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.