Προς εκτόνωση τείνει η κατάσταση στο εργοστάσιο της Ενεργειακής στο “Σίγμα” στη Νέα Καρβάλη. Μετά την μεσολάβηση τοπικών παραγόντων και των δικηγόρων των εργαζομένων, συμφωνήθηκε η σταδιακή αποχώρηση των εργαζομένων που βρισκόταν σε έναν πύργο μέσα στην μονάδα, αφού προηγουμένως γίνει η ταυτοποίηση για τον καθένα ξεχωριστά και υπογράψουν τις καταθέσεις που θα κάνουν, αναφορικά με τις μηνύσεις που έχουν γίνει από την εταιρεία. Ήδη ομάδες 20 ατόμων προσέρχονται σε συγκεκριμένο κτίριο, όπου αφού γίνει η ταυτοποίηση από την αστυνομία, υπογράφουν τις καταθέσεις τους, οι οποίες συμφωνήθηκε ανάμεσα στους δικηγόρους και στους εργαζόμενους να είναι πανομοιότυπες αναφορικά με τις ευθύνες.

Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως δέχθηκε επίθεση από τους εργαζόμενους με πέτρες και μπουλόνια και με νερό από το όχημα πυρόσβεσης της επιχείρησης, όπως αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο τύπου που δημοσιεύεται. Οι εργαζόμενοι από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν πως από την αρχή το σχέδιο ήταν να αποχωρήσουν ήρεμα, αλλά φοβήθηκαν από την μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και κατέφυγαν στον πύργο οπισθοχωρώντας προκειμένου να αποφευχθούν συμπλοκές και συλλήψεις. Υποστηρίζουν επίσης ότι ήταν γύρω στα 150 άτομα στον πύργο και γύρω στα 20 άτομα έξω απ’ αυτόν, ενώ στέλεχος της επιχείρησης υποστηρίζει ότι ήταν συνολικά γύρω στα 40 άτομα, αφού οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή.

Αυτή την ώρα το ΚΚΕ κάνει συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη για το ζήτημα αυτό και δεν αποκλείεται στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι να κάνουν πορεία με ΙΧ αυτοκίνητα για να κατευθυνθούν στο εργοστάσιο. Έξω από την πύλη βρίσκεται δύναμη της αστυνομίας καθώς και πολλοί συγγενείς, φίλοι και υποστηρικτές των εργαζόμενων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.