• Ειλικρινά απορούμε με τη δήλωση του νομικού συμβούλου του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Περιγιαλίου, «Ο Άγιος Τρύφων», σε τοπική εφημερίδα, μετά την παρουσία αυτού και εκπροσώπων του συλλόγου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Είπε ότι κατηγορήθηκαν, από τη δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ότι κάνουν αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή, ότι δεν μπόρεσαν να καταθέσουν τις ανησυχίες τους και ότι δεν πήραν απαντήσεις.
  • Τόσο η δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσαν ξεκάθαρα και ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν πιστεύουν πως την πρόσφατη επιθετική ανακοίνωση εναντίον της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας την έγραψαν ο νομικός σύμβουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου. «Δεν είναι του χαρακτήρα σας αυτό το κείμενο, ούτε του Αρίστου (σ.σ. του προέδρου του συλλόγου), τον οποίο γνωρίζω καλά αρκετά χρόνια όταν εργαζόταν στο νοσοκομείο», είπε η δήμαρχος.
  • Η δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτυρήθηκαν προσωπικά για το ύφος του δελτίου Τύπου και ήταν λογική, κατά την άποψη μας, η αντίδραση τους. Δεν είπαν ότι ο σύλλογος Περιγιαλίου κάνει αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή, αλλά ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο και υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση ορισμένων ζητημάτων.
  • Διαβάσαμε την απάντηση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας στο δελτίο Τύπου του συλλόγου Περιγιαλίου και δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ο νομικός σύμβουλος την θεωρεί απαράδεκτη. Η διοίκηση απάντησε με συγκεκριμένα στοιχεία στα ερωτήματα του δελτίου Τύπου του συλλόγου και συγχρόνως εξέφρασε, εύλογα, το παράπονο για το επιθετικό ύφος του κειμένου.
  • Απαντήσεις δόθηκαν, για μία ακόμα φορά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι του συλλόγου θέλουν να ακούσουν άλλα πράγματα. Όσον αφορά την ένταση που προκλήθηκε, μερίδιο της ευθύνης έχουν και τα μέλη, προφανώς, του συλλόγου που συνόδευαν τον πρόεδρο, τα οποία προπηλάκισαν δημοτικό σύμβουλο. Ένας εξ’ αυτών, μάλιστα, είπε με υψηλό τόνο φωνής: «Εσένα, εγώ σε πληρώνω»! Κι επειδή εγώ σε πληρώνω, συμπληρώνουμε εμείς, θα στέκεσαι προσοχή και θα κάνεις ότι σου ζητάω. Αυτό λέγεται έλλειψη σεβασμού προς το δημοτικό συμβούλιο, τους δημοτικούς συμβούλους και τους «υπηρέτες» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς, δεν αντέδρασε κανείς από την μειοψηφία, για να υπερασπιστεί τον συνάδελφο που δέχτηκε τον προπηλακισμό ενός πολίτη μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου!
  • Δεν θέλαμε να συνεχίσουμε το θέμα αυτό, αλλά μερικοί θεωρούν αδυναμία κάποιων να κρατούν χαμηλούς τόνους. Ο σύλλογος του Περιγιαλίου είναι εκτεθειμένος και δυστυχώς, συνεχίζει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Επίσης, από πού συμπέρανε ο νομικός σύμβουλος, ότι ο Δήμος Καβάλας δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με το Περιγιάλι; Αυτή την εντύπωση σχημάτισε από τις δηλώσεις και τις απαντήσεις των στελεχών της διοίκησης και της δημάρχου; Αν έχει αυτή την εντύπωση, λυπούμαστε αλλά είναι λανθασμένη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.