• Όταν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ενός Ο.Τ.Α. (Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης) κι ενός αθλητικού σωματείου, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον αυτού του τόπου. Οι κυβερνήσεις διαγράφουν τα υπέρογκα χρέη των Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών, αλλά αρνούνται να επιστρέψουν στον Δήμο Καβάλας τα χρήματα που δαπάνησε για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, όταν η κεντρική διοίκηση «σφύριζε αδιάφορα» στις «καραβιές» που έφταναν στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».
  • Η σημερινή κυβέρνηση παραχώρησε μία έκταση 21 στρεμμάτων στη Θεσσαλονίκη, για να κατασκευάσει ο ιστορικός σύλλογος του Π.Α.Ο.Κ. καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά αρνείται να παραχωρήσει στην κοινωνία της Καβάλας το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», για να γίνει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο.
  • Η σημερινή κυβέρνηση παραχώρησε στον Δήμο Παγγαίου τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης με ενοίκιο(!), αλλά πρόσφερε τα 21 στρέμματα για το καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου του Π.Α.Ο.Κ. εντελώς δωρεάν!!
  • Η σημερινή κυβέρνηση απαιτεί από τον Δήμο Καβάλας να παραδώσει οικονομοτεχνική μελέτη, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», αλλά δεν πήρε ούτε μία σελίδα Α4, για το καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη. Αν χρειάζεται οικονομοτεχνική μελέτη για ένα μητροπολοτικό πάρκο, πολύ περισσότερο χρειάζεται για το καινούργιο γήπεδο.
  • Τι είδους, άραγε, εμπορική εκμετάλλευση του στρατοπέδου θα κάνει ο Δήμος Καβάλας, που θέλει να δημιουργήσει μητροπολιτικό πάρκο; Και πως εκμεταλλεύονται εμπορικά τα γήπεδα τους οι μεγάλοι σύλλογοι ποδοσφαίρου; Όσοι και όσες επισκέφτηκαν τα γήπεδα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν Μονάχου και των άλλων μεγάλων κλαμπ ποδοσφαίρου της Ευρώπης, θα διαπίστωσαν πόσα έσοδα αποφέρει η εκμετάλλευση των γηπέδων. Ο Δήμος Καβάλας, που θα λειτουργήσει ένα αναψυκτήριο μέσα στο μητροπολιτικό πάρκο, πόσα έσοδα θα έχει από το ενοίκιο που θα παίρνει;
  • Γνωρίζει, πολύ καλά, ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ότι η οικονομοτεχνική μελέτη που ζητάει από τον Δήμο Καβάλας, για το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», είναι πρόφαση για να μην υλοποιηθεί η παραχώρησή του στην κοινωνία της Καβάλας. Κι αυτό, γιατί ο εταίρος του στην κυβέρνηση, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να μετατρέψει το στρατόπεδο σε μόνιμο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Έτσι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν μπορεί ούτε το πολυτελές ξενοδοχείο να κατασκευάσει, για να έχει έσοδα, πολύ περισσότερα από το 5% του «ενοικίου» που ζητάει από τον Δήμο Καβάλας για το μητροπολιτικό πάρκο!
  • Νομίζουμε ότι, η παρέμβαση του Π. Καμμένου, με το ενοίκιο 5% και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, είναι τα πραγματικά εμπόδια, για τη ΔΩΡΕΑΝ απόδοση του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στον Δήμο Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.