Προεκλογικό παιχνίδι της διοίκησης με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης

0

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Νέστου να εκμεταλλευτεί προεκλογικά την ίδρυση ενός Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.), με σκοπό την πρόσληψη ατόμων που θα εργαστούν στον τομέα της καθαριότητας.

Η ίδρυση και η λειτουργία των Κοι.Σ.Π.Ε. διέπεται από τις ακόλουθες αρχές: 1) Σκοπός είναι η παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη, ή την κοινωνία, χωρίς επιδίωξη κέρδους, 2) έχουν ανεξάρτητη διοίκηση, 3) εφαρμόζουν δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων και 4) αποδίδουν προτεραιότητα στα άτομα και στην εργασία και όχι στο κεφάλαιο.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση στο Δήμο Νέστου εξέφρασε την αντίθεσή της, ως προς τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Κοι.Σ.Π.Ε. του Δήμου και την αδιαφάνεια στις προσλήψεις των ατόμων που θα εργαστούν στην καθαριότητα.

Ο επικεφαλής, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, δήλωσε, στον «Κ.Τ.», ότι συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δομή, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Στην τοποθέτηση που έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, αναφέρθηκε στις ενστάσεις που υπάρχουν, όσον αφορά τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα και τη διαδικασία των προσλήψεων.

Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα το δήμαρχο, Σάββα Μιχαηλίδη, ότι τοποθέτησε «παρατρεχάμενους» στο διοικητικό συμβούλιο και ζήτησε να υπάρχει εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης, τόσο στη διοίκηση του Κοι.Σ.Π.Ε., όσο και στην επιτροπή που θα αξιολογήσει τις αιτήσεις των υποψηφίων εργαζομένων.

Ο δήμαρχος Νέστου απάντησε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα αυτά και πρόσθεσε ότι ο Κοι.Σ.Π.Ε. είναι υπό σύσταση. Οι Κοι.Σ.Π.Ε. είναι θεσμοθετημένη μορφή κοινωνικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα και σκοπός τους, είναι η κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και η επαγγελματική ένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Ένα άλλο θέμα που έγειρε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν η πρόθεση της διοίκησης να παραχωρήσει τη διαχείριση του αιγιαλού στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου.

Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος είπε ότι η εταιρεία αυτή δεν έχει αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία, με αποτέλεσμα να μην έχει ο Δήμος έσοδα, ενώ δήλωσε επιφυλακτικός όσον αφορά τη διαφανή παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.