Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνδιοργανώνουν στο κτίριο της Πρεσβείας έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, με τίτλο: Philippi, A Landmark of European Heritage”.

Η επιλογή συμπίπτει με την ανακήρυξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση του 2018 ως «Έτους ευρωπαϊκής κληρονομιάς» και την εγγραφή των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Raycap.

«Μέσα από 14 πληροφοριακές πινακίδες (φωτογραφίες, επεξηγηματικά κείμενα και χάρτες), οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που αποτέλεσε θέατρο γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας. Ιδιαίτερη είναι η σημασία του χώρου ως συμβόλου της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, καθώς σε αυτό συναντιούνται οι τρεις βασικότεροι άξονές της: ο ελληνικός πολιτισμός, το ρωμαϊκό δίκαιο και ο Χριστιανισμός.

Η έκθεση αποτελεί την κύρια ελληνική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του ευρωπαϊκού πολιτιστικού μήνα, του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων υπό το συντονισμό της εκεί αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώνεται κάθε Μάιο στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 3 Μαΐου 2018 παρουσία του πρέσβη της Ελλάδος στις Η.Π.Α., Χάρη Λαλάκου και θα διαρκέσει έως και την 1η Ιουνίου 2018.

Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το Kέντρο Βυζαντινών Σπουδών Dumbarton Oaks του Πανεπιστημίου Harvard, επιστημονική συζήτηση, που θα φωτίσει επιμέρους πτυχές της πόλης κατά την ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο των Φιλίππων», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.