Η τύχη και οι άστατες καιρικές συνθήκες το έφεραν έτσι, ώστε την «πρεμιέρα» στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων να κάνει φέτος, στο πλαίσιο του 61ου φεστιβάλ Φιλίππων, η παράσταση «Χοηφόρες», που είναι συμπαραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και της ομάδας Vasistas. Η παραγωγή αυτή παρουσιάστηκε στο θέατρο της μικρής Επιδαύρου και απέσπασε κολακευτικά σχόλια, όπως ανέφερε η Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στο Δημαρχείο.

Η ομάδα των ηθοποιών και των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης διέμεινε για είκοσι ημέρες στην περιοχή των Φιλίππων και είχε την ευκαιρία να εργαστεί απερίσπαστη πάνω στο έργο του Αισχύλου. «Ήταν μία ευχάριστη και γόνιμη εμπειρία», είπε η σκηνοθέτης, Αργυρώ Χιώτη και πρόσθεσε ότι θα φανεί και στο αποτέλεσμα, δηλαδή στην παράσταση. «Αυτό το εικοσαήμερο άφησε ένα καλλιτεχνικό στίγμα στον τόπο. Συνιστώ ανεπιφύλακτα στους συναδέλφους μου, να ζήσουν την εμπειρία αυτή», δήλωσε, ενώ για τις «Χοηφόρες» ανέφερε πως είναι κομμάτι της τριλογίας του έργου του Αισχύλου, που δεν παρουσιάζεται ως αυτόνομη παράσταση συχνά. Διαθέτει, σημείωσε, μία έντονη μουσικότητα και αποτέλεσε ευκαιρία για την ομάδα Vasistas, στην οποία έγιναν μερικές προσθήκες ηθοποιών, να «βουτήξει στα βαθιά νερά» της τέχνης του θεάτρου. Οι ηθοποιοί που συνεργάζονται με την ομάδα είναι Καβαλιώτικης καταγωγής! Πρόκειται για την Εύη Σαουλίδου, απόφοιτη της δραματικής σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και νικήτρια του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» το 2007 και για τον Δημήτρη Κοντό, που ανήκει στη δύναμη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

«Παρακολουθούσα την ομάδα Vasistas και ήθελα να συνεργαστώ μαζί της. Η τύχη το έφερε να συνεργαστούμε στην παραγωγή αυτή, που είναι μία πραγματική συμπαραγωγή. Το φεστιβάλ Φιλίππων είναι ανοιχτό σε ανθρώπους που υπηρετούν την τέχνη του θεάτρου με αυταπάρνηση, συνέπεια και ποιότητα», δήλωσε ο Θοδωρής Γκόνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και του φεστιβάλ Φιλίππων. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, στο αρχαίο θέατρο, με ώρα έναρξης 9:30μ.μ. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, άτομα άνω των 65 ετών).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.