Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας, σε συνεργασία με τη σχολή χορού Dance Academy, πραγματοποίησαν, για 5η συνεχή χρονιά, φιλανθρωπικό Gala χορού, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Πουλίδειου γηροκομείου.

«Στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο κόσμος απόλαυσε διαφορετικά είδη χορού, κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο χορό, Hip Hop, Break Dance και Yoga, από τους μαθητές της σχολής. Ο πρόεδρος του Ρ.Ο.Δ.Κ., Θεόδωρος Καγιαμπής, αναφέρθηκε στον σκοπό της εκδήλωσης, ενώ πρόσθεσε ότι, τα έσοδα της τελευταίας συνεργασίας με τη σχολή χορού Dance Academy, διατέθηκαν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Καβάλας. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τη σχολή χορού και τα παιδιά, που από την πρώτη στιγμή, με ενθουσιασμό, δέχτηκαν να είναι οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου.

Η πρόεδρος του Πουλίδειου Γηροκομείου, Σμαρώ Νικολαΐδου, ευχαρίστησε θερμά την Ακαδημία για την εκδήλωση και τον Ρ.Ο.Δ.Κ., που επανειλημμένα, όπως τόνισε, είναι αρωγός στις ανάγκες του ιδρύματος. Η έχουσα το γενικό πρόσταγμα της παράστασης, Γιάννα Λυσσινά, εξέφρασε τη χαρά, που η σχολή συμμετέχει σε αυτή τη φιλανθρωπική προσπάθεια και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές της Ακαδημίας, που έδειξαν με τη ζωντάνια και την άψογη τεχνική τους, τη σημασία του χορού στη ζωή μας. Δηλαδή, ότι ο χορός είναι μέσο έκφρασης, επικοινωνίας, ένας λόγος που βγαίνει από το σώμα και τη ψυχή μας. Είναι αυτό που είπε κάποτε ο βρετανός ψυχολόγος, Havelock Ellis, ότι: «ο χορός είναι η ποιο ευγενής, η ποιο συγκινητική, η ποιο όμορφη από τις τέχνες, γιατί δεν αποτελεί απλά μετάφραση η απόσταση της ζωής, είναι η ίδια η ζωή», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.