Πρέπει τα πανεπιστήμια να «κυνηγούν» τα χρήματα των επιχειρήσεων μέσω ερευνητικών προγραμμάτων;

0

Ενώπιον φοιτητών, μελών του διδακτικού προσωπικού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), αλλά και εργαζομένων, μελών και φίλων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (Κ.Ν.Ε.), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, στο μικρό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης Καβάλας, η ομιλία του Δημήτρη Κοιλάκου, διδάκτορα Φιλοσοφίας, μέλους της ιδεολογικής επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., με θέμα: «Για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας».

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ο ομιλητής αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν συμβεί και προετοιμάζονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βάσει των εξελίξεων στην αστική στρατηγική, στην ενίσχυση του ρόλου του πανεπιστημίου στην αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας και στις βασικές αρχές για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, που χαράζει η προγραμματική αντίληψη του Κ.Κ.Ε. Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις, όπως για το αν ένας φοιτητής που διαβάζει πολύ και εξειδικεύεται μπορεί να «βγάλει λεφτά», για το αν τα πανεπιστήμια πρέπει να κυνηγάνε τα χρήματα των επιχειρήσεων μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, για το πώς ο καπιταλισμός φρενάρει την επιστημονική εξέλιξη, για το αστικό σχέδιο δομής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τι εξυπηρετεί, για την σχέση «αγοράς» και πανεπιστημίου κ.α.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.