«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε το σπαράγγι να παραμείνει και να αναπτυχθεί στην περιοχή μας»

0

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέστου Νέας Δημοκρατίας στεκόμενη αρωγός σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας βρίσκεται και στο πλευρό των αγροτών, οι οποίοι αυτή την περίοδο ξεκίνησαν τη συγκομιδή των σπαραγγιών.

Σε μία περίοδο που όλοι μιλάνε για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση ο πρωτογενής τομέας παραγωγής μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για το σκοπό αυτό. Η καλλιέργεια σπαραγγιού με 20ετή παρουσία στην περιοχή μας έχει αποδείξει τη δυναμική και τη σταθερή της σχέση με την ευημερία του τόπου μας.

Ένα λαχανικό με αμιγώς εξαγωγικό προσανατολισμό το οποίο αποδίδει στους παραγωγούς όλα αυτά τα χρόνια ένα ικανοποιητικό εισόδημα με ελάχιστες εξαιρέσεις και το οποίο προσφέρει στην περιοχή μας ρευστότητα.

Ένα προϊόν με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, το οποίο δυστυχώς οι Έλληνες δεν το γνωρίζουν και δεν το έχουν εντάξει στη διατροφή τους.

Στην περιοχή τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα προόδου τόσο στο κομμάτι της συσκευασίας και της εμπορίας, όσο και στο κομμάτι της οργάνωσης και του συντονισμού. Με τη δημιουργία Α.Σ.-Ο.Π. (Αγροτικών Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών) και με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων αυτών το προϊόν φτάνει στις διεθνείς αγορές έχοντας όλα τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την είσοδο του σε αυτές.

Οι παραγωγοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η συνένωση δυνάμεων και η συγκρότηση ισχυρών ομάδων παραγωγών δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ξένες αγορές που επιζητούν μεγάλες ποσότητες για την επίτευξη συμφωνιών σε συμφέρουσες τιμές για τους ίδιους.

Επίσης είναι επιβεβλημένο να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του ελληνικού σπαραγγιού τα οποία είναι:

Η ποιότητα του σπαραγγιού τόσο από άποψη γεύσης όσο και από άποψη θρεπτικής αξίας λόγω των εδαφοκλιματολογικών συνθηκών του κάμπου του Νέστου.

Η αναγνωσιμότητα την οποία απολαμβάνει το ελληνικό σπαράγγι στις αγορές και κυρίως στην αγορά της Γερμανίας όπου εξάγεται ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής.

Η διαφήμιση η οποία έχει γίνει μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα και της συμμετοχής των Ο.Π. σε εκθέσεις.

Η πρωιμότητα της παραγωγής η οποία επιτυγχάνεται με την κάλυψη των γραμμών με πλαστικό φιλμ.

Ένας νέος σύμμαχος τον οποίο θα έχουν στο πλευρό τους οι αγρότες του ευλογημένου κάμπου μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είναι η γεωθερμία στην περιοχή του Ερατεινού. Ένας φθηνός τρόπος θέρμανσης των χωραφιών φιλικός προς το περιβάλλον, ο οποίος παίρνει σάρκα και οστά μετά από πολλά χρόνια υπομονής, προσμονής και επιμονής.

Πρέπει όλοι στην περιοχή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε το σπαράγγι όχι μόνο να παραμείνει στην περιοχή μας αλλά και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ώστε με αυτόν τον τρόπο να κερδίσει όλη η τοπική κοινωνία καθώς οι αγρότες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού άρα και των καταναλωτών.

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέστου δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των αγροτών και ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής μας να γίνονται γνωστά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Εκ της Επιτροπής Αγροτικού Τομά

Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης

Νέας Δημοκρατίας Νέστου

Ο πρόεδρος

Σωτήρης Παπαδόπουλος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.