-Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αναφερόμαστε στην απόφαση του Δήμου Καβάλας, να ανακαινίσει και να χρησιμοποιήσει, πάλι, το παλιό κολυμβητήριο δίπλα στο πάρκο Φαλήρου. Η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση πληγώνει την αισθητική στο παραλιακό μέτωπο, που είναι η «βιτρίνα» της πόλης. Είναι, συγχρόνως, ένα παράδειγμα, από τα αρκετά δυστυχώς, της αδιαφορίας, της ανικανότητας, ή όπως αλλιώς θέλετε να χαρακτηρίσετε, των τοπικών Αρχών, για τη διάσωση των υπαρχόντων υποδομών.

-Ευελπιστούμε πως η παρέμβαση στο παλιό κολυμβητήριο, θα γίνει η αφετηρία ώστε να αλλάξει η εικόνα και του παρακείμενου πάρκου, το οποίο βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτική θέση. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλές πόλεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που διαθέτουν ένα πάρκο δίπλα στο κέντρο και μπροστά στη θάλασσα! Το πάρκο λειτούργησε και ως αθλητικό κέντρο, αφού στα υπαίθρια γήπεδα διεξάγονταν, για αρκετά έτη, αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης. Δυστυχώς, τα (δύο) γήπεδα αντισφαίρισης καταστράφηκαν και στη θέση τους τοποθετήθηκαν μερικά όργανα γυμναστικής κι ένας περιφραγμένος χώρος για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων)!

-Οι καινούργιοι παιδότοποι βελτίωσαν την εικόνα, ωστόσο θεωρούμε πως υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω βελτίωση. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να αυξηθούν οι αθλητικές υποδομές και να «συνδεθούν» με το ανοιχτό κολυμβητήριο σε ένα ενιαίο αθλητικό κέντρο εντός του αστικού ιστού. Οι ελεύθεροι χώροι προσφέρονται για αξιοποίηση. Δεν χρειάζεται, κατά την άποψη μας, ειδικός χώρος για τους ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς μέσα σ’ ένα πάρκο που λειτουργούν παιδότοποι. Ο χώρος αυτός, όπως και ο χώρος που βρισκόταν το σιντριβάνι, πρέπει να φιλοξενήσουν υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

-Καταρχάς, θεωρούμε απαραίτητη την αποκατάσταση των γηπέδων αντισφαίρισης που καταστράφηκαν. Ο χώρος του παλιού σιντριβανιού είναι επαρκής για δύο καινούργια γήπεδα, τα οποία θα «προστεθούν» στα υπάρχοντα του δημοτικού αθλητικού κέντρου στην Καλαμίτσα. Επίσης, η έκταση δίπλα στο υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης, εκεί που βρίσκονταν τα γήπεδα αντισφαίρισης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή αγωνιστικών χώρων και (μεταλλικών) εξεδρών για παιχνίδια πετοσφαίρισης στην άμμο (beach volleyball).

-Το άθλημα της πετοσφαίρισης στην άμμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ταιριάζει με τον χαρακτήρα της Καβάλας, που είναι μία παραθαλάσσια τουριστική πόλη. Μπορούν να κατασκευαστούν ένα γήπεδο για την πραγματοποίηση επίσημων διοργανώσεων, εγχώριων και διεθνών και ένα, ή δύο, παραπλεύρως για το κοινό που θέλει να αθληθεί.

-Με τις παραπάνω (αθλητικές) υποδομές, το πάρκο Φαλήρου θα αναβαθμιστεί αισθητικά, θα προστατεύεται από τα περιθωριακά άτομα και θα αποτελεί πραγματικό πνεύμονα αναψυχής για τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης. Οι υποδομές αυτές, επίσης, μπορούν να κατασκευαστούν γρήγορα και με χαμηλή δαπάνη, την οποία θα καλύψει ο Δήμος. Το αξίζουν οι δημότες και η πόλη.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτέλους εισακουστηκαμε, θα ξαναλειτουργησει το ανοιχτό κολυμβητήριο. Κάποιοι θέλανε να δωθει σε ιδιωτη και να αλλάξει χρήση. Ευτυχώς δεν θα γίνει. Συμφωνώ απόλυτα με τα γήπεδα τένις. Δεν είναι δυνατόν όλη η Καβάλα να τρέχει στην Καλαμιτσα για τένις. Εννοείται ότι τα γήπεδα beach volley που προτείνεις είναι η μεγάλη αλλαγή που θα διαφοροποιεί το πάρκο Φαλήρου από όλα τα άλλα στην Ελλάδα. Πολύ καλές ιδέες Κωνσταντίνε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.