• «Υπάρχει μία στροφή του κόσμου προς τα δεξιά. Αυτό οφείλεται στο ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν ουσιαστικά ο χορηγός της επιστροφής της Δεξιάς, γιατί σε καμία περίπτωση,  δεν ανέδειξε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας την τραγική θητεία του Κώστα Καραμανλή. Φρόντισε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τις πολιτικές του, να στρέψει τον κόσμο εναντίον του και ειδικά την μεσαία τάξη. Όλα αυτά συνετέλεσαν, ώστε η Νέα Δημοκρατία να φαντάζει ως την μοναδική λύση, για την έξοδο από τα αδιέξοδα της χώρας», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με το «Κίνημα Αλλαγής», Κώστας Παπακοσμάς, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών.
  • Αναρωτιόμαστε γιατί η μνήμη του Κ. Παπακοσμά σταματάει στην περίοδο της «τραγικής» διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή και δεν συνεχίζει στις ακόμα πιο «σκοτεινές» περιόδους που ακολούθησαν, κατά την άποψη μας, της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και της συγκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά-Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, υπέγραφε την «ένταξη» της Ελλάδας στον μηχανισμό οικονομικής επιτήρησης (μνημόνια) και η επόμενη συγκυβέρνηση, Α. Σαμαρά-Ευ. Βενιζέλου, εφάρμοσε τη σκληρή λιτότητα, η οποία καθήμαξε την ελληνική κοινωνία, οδήγησε στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και προκάλεσε μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών πολιτών!
  • Θα λέγαμε πως οι δύο αυτές απάνθρωπες περίοδοι διακυβέρνησης των: Γ. Παπανδρέου (2009-2011) και Α. Σαμαρά-Ευ. Βενιζέλου (2012-2015), εξώθησαν τον αγανακτισμένο ελληνικό λαό στην επιλογή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Αλέξη Τσίπρα. Και τότε, φίλτατε Κ. Παπακοσμά, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φάνταζε ως την μοναδική λύση, για την έξοδο της Ελλάδας από τον «φαύλο κύκλο» των μνημονίων!
  • Τότε, επίσης, ο ελληνικός λαός έκανε στροφή προς την Αριστερά. Και τα κόμματα που κυβέρνησαν, ήταν ουσιαστικά ο «χορηγός» για την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.
  • Ο ελληνικός λαός δοκίμασε και την Αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά απογοητεύτηκε σφόδρα. Παράλληλα, δοκιμάστηκε στην πράξη, για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, η κυβερνητική συνεργασία (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.), η οποία κατέληξε σε ένα μεγάλο φιάσκο και εξευτέλισε την κεντρική πολιτική σκηνή, με αποκορύφωμα την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών στο Κοινοβούλιο.
  • Στις 7 Ιουλίου 2019, πράγματι, οι λογικά σκεπτόμενοι πολίτες δεν είχαν άλλη επιλογή, πλην της στήριξης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ψήφισαν μαζικά για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, έχουν μπροστά τους μία καλή ευκαιρία, για να επαναφέρουν την ομαλότητα στη ζωή των Ελλήνων. Θεωρητικά, η χώρα βγήκε από την μακρά και σκοτεινή περίοδο των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εφαρμόσει απρόσκοπτα το προεκλογικό της πρόγραμμα με την πλειοψηφία των 158 εδρών στο Κοινοβούλιο.
  • Όσο θα κυβερνούν η Νέα Δημοκρατία και ο Κ. Μητσοτάκης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το «Κίνημα Αλλαγής» και οι λοιπές δυνάμεις της «προοδευτικής συμμαχίας», θα περάσουν μία παρατεταμένη περίοδο πολιτικής εσωστρέφειας, προσπαθώντας να συμφωνήσουν ποια από αυτές θα ηγηθεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Καλή προσπάθεια «σύντροφοι»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.