Το Europ’Raid είναι μία πρωτοπόρα ευρωπαϊκή πομπή, στην οποία συμμετέχουν μόνο όσοι διαθέτουν παλιά αυτοκίνητα Peugeot 205. Πρόκειται για μία περιπετειώδη πολιτιστική και φιλανθρωπική διαδρομή άνω των 10.000 χιλιομέτρων μέσα από είκοσι ευρωπαϊκές χώρες, σε είκοσι τρεις ημέρες (τέσσερα αυτοκίνητα το 2014, δεκατέσσερα αυτοκίνητα το 2015, εβδομήντα αυτοκίνητα και 207 συμμετέχοντες το 2016). Αποτελεί ένα μοναδικό ευρωπαϊκό γεγονός, το οποίο έχει ως στόχο να ξαναβρεί την Ευρώπη και να δημιουργήσει νέους δεσμούς αλληλεγγύης και εθελοντισμού μεταξύ των πόλεων και των χωρών, επιτυγχάνοντας, παράλληλα, φιλανθρωπικές ενέργειες. Διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες απ’ όλη την Ευρώπη, ώστε να γίνει μία ενοποιητική ευρωπαϊκή εκδήλωση. Το 2017 αναμένεται να συμμετέχουν 600 άτομα και 200 αυτοκίνητα.
Το έργο αυτό είναι υποψήφιο για πολλά ευρωπαϊκά βραβεία και υποστηρίζεται από πολλές εταιρείες και ιδρύματα. Το Europ’Raid έχει εκτενή κάλυψη από τα Μέσα Ενημέρωσης με περισσότερα από τριακόσια άρθρα σε περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση σε μόλις δύο χρόνια (συμπεριλαμβανομένων 75 στον ευρωπαϊκό Τύπο), καθώς και μία μεγάλη κοινότητα στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα με σχεδόν 100.000 οπαδούς. Φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 30 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου 2016, εβδομήντα αυτοκίνητα με 207 συμμετέχοντες, οι περισσότεροι φοιτητές ηλικίας 18 έως 30 ετών, θα διασχίσουν την Ευρώπη από το δυτικό μέχρι το ανατολικό άκρο, περνώντας από είκοσι τρεις ευρωπαϊκές πόλεις εταίρους και μεταφέροντας πάνω από έξι τόνους εκπαιδευτικού υλικού, που θα παραδοθούν σε δέκα σχολεία της ανατολικής Ευρώπης (Αλβανία, Βουλγαρία, Πολωνία).
To Europ’Raid 2016 υποδέχθηκε εκ μέρους της δημάρχου Καβάλας, η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας και πολιτιστικών δράσεων, Κυριακή Χιώτη-Πρασσά, την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, στην πόλη της Καβάλας, όπου διανυκτέρευσαν οι 207 νέοι. «Η δήμαρχος, κ. Δήμητρα Τσανάκα, μετά από πρόταση μας, συμφώνησε η πόλη της Καβάλας να γίνει εταίρος του Europ’Raid και να καλωσορίσει τα πληρώματα των αυτοκινήτων, δείχνοντας τη διεθνή αλληλεγγύη και τη γενναιοδωρία της και γι’ αυτό το λόγο, την ευχαριστούμε θερμά. Είμαστε όλοι πολύ ανυπόμονοι να ανακαλύψουμε την πόλη της Καβάλας και να συναντήσουμε τους ανθρώπους που μας στηρίζουν. Επόμενος προορισμός μας είναι η Βουλγαρία, αφού πρώτα επισκεφτούμε το Βαπτιστήριο της Λυδίας και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων», δήλωσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης, Benjamin Laidin.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.