Πολύ λάθος είναι η τοποθέτηση του βουλευτή Κ. Μορφίδη, για τη δημόσια διοίκηση

0

Είδαμε το βίντεο που ανέβασε ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης για την παρέμβαση που έκανε στην Βουλή αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. Αντιληφθήκαμε πως ένας δημόσιος υπάλληλος όπως είναι ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει, ούτε τις δυνατότητες ούτε τις προοπτικές ανθρώπων που θα μπουν στην δημόσια διοίκηση από τον ιδιωτικό τομέα.

Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι τίποτε δεν μπορούν να προσφέρουν οι άνθρωποι αυτοί, παρά μόνο να κόψουν την σειρά των υπαλλήλων οι οποίοι άκριτα θα αναρριχώνται στις θέσεις διοίκησης είτε έχουν είτε δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα. Αυτό στην ουσία υποστηρίζει ο Κώστας Μορφίδης. Να υπάρχει ένα μητρώο στελεχών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι και μόνο με τα τυπικά προσόντα θα καταλαμβάνουν ευαίσθητες θέσεις, μόνο και μόνο για να μην έχουν τη δυνατότητα να προωθούνται ημέτεροι των εκάστοτε κυβερνητικών. Λέει ο βουλευτής ότι γνωρίζει τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και ότι θα μπορούσε να συγγράψει ολόκληρο βιβλίο για να τις καταγράψει. Απαντάμε, ότι η ματιά του θα ήταν μονόπλευρη, αφού όλα αυτά τα είδε από μέσα, ως δημόσιος υπάλληλος και όχι από την πλευρά του αγωνιστή της καθημερινότητας στον ιδιωτικό τομέα. Αν ο βουλευτής μπορεί να γράψει ένα βιβλίο για όσα είδε στα 30 χρόνια που υπηρέτησε ως δημόσιος υπάλληλος, θα μπορούσαμε να γράψουν πολύ περισσότερα για όσα ζήσαμε στο πετσί μας εμείς οι «απ’ έξω», από την ίδια την δημόσια διοίκηση.

Μια μεγάλη μας διαφορά είναι αυτό που τόνισε σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους για την αμοιβή τους. Είπε ότι πληρώνονται λίγα για τη δουλειά που κάνουν. Εμείς λέμε, ότι οι υψηλές αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων και οι διάφορες παροχές που απολάμβαναν και απολαμβάνουν είναι η παθογένεια που μας οδήγησε στην οικονομική κρίση. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων παράγει πολύ λιγότερα απ’ όσα πληρώνεται, ή καλύτερα δεν παράγει τίποτα, ως αξία, και απλώς εξυπηρετεί ένα γραφειοκρατικό σύστημα, το οποίο σκόπιμα κρατάει ογκωμένο για να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αναγκαιότητα να κάνει ότι δουλεύει και να παίρνει και νέους υπαλλήλους το κράτος για να απαλλάσσει αυτούς από την επιτηδευμένη πίεση για παραγωγή γραφειοκρατικού έργου. Και δεν μπορεί να λέει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται λίγα, την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν ούτε καν να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοποριστικές τους ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.