Όπως κάθε έτος, έτσι και εφέτος, πραγματοποιήθηκαν, από τον πολιτιστικό σύλλογο Φιλίππων, διήμερες εκδηλώσεις για το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία. Το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου ευχαριστεί όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, τον Δήμο Καβάλας, τους δωροδότες, τα μέλη του συλλόγου και όσους εθελοντικά βοήθησαν, ώστε οι εκδηλώσεις να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Στις 19 Ιουλίου 2019, πριν το παραδοσιακό γλέντι, τα παιδιά του χωριού συμμετείχαν σ’ ένα χορευτικό δρώμενο, παρουσιάζοντας την αντίδραση τους, όσον αφορά την έλλειψη νερού. Επίσης, βραβεύτηκαν για τις αθλητικές τους διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: ο Διαμαντής Κουβαλάκης, η Ραφαέλα Τσακίρη, ο Χρήστος Βασιλειάδης, η Πολυξένη Χαραλαμπίδου, ο Απόστολος Καμζέλης του Χαράλαμπου και ο Δημήτριος Tοτός του Θεοδώρου.

Στις 20 Ιουλίου 2019, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς: ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας «Η Βοϊράνη», ο μουσικοχορευτικός σύλλογος Ελευθερούπολης «Το Πράβι», η ομάδα έκφρασης ελληνικού πολιτισμού «Ιχνηλάτες» Καβάλας και τα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Φιλίππων. Την ημέρα αυτή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον χοροδιδάσκαλο, Δήμο Γκίκα, για την πολυετή και σημαντική προσφορά του στο σύλλογο. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όλα τα έσοδα από τη διάθεση των δημιουργιών του τμήματος πλεκτικής, θα διατεθούν για αγορά προϊόντων που έχει ανάγκη η «Κιβωτός του κόσμου».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.