• Τα διοικητικά συμβούλια των ναυταθλητικών ομίλων, του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και του Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, για τη διασφάλιση των εσόδων από τα ενοίκια των καταστημάτων στον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», στους πολιτικούς. Ελπίζουν και (προσ)εύχονται, να υπάρξει βούληση για την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος της παραχώρησης των ακινήτων, τα οποία διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας.
  • Θεωρούν τα έσοδα από τα ενοίκια πολύ σημαντικά, αν όχι αναγκαία, για την επιβίωσή τους. Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, τι σκέφτονται να κάνουν αν δεν ανανεωθεί η παραχώρηση και γίνει διαγωνισμός για την εκμίσθωση των ακινήτων, όπως ορίζει ο νόμος. Τι πρόκειται να γίνει αν χάσουν τα έσοδα αυτά; Θα «κατεβάσουν τα ρολά», δηλαδή θα αναστείλουν τη λειτουργία τους;
  • Ο Κώστας Κεραμιδάς, πρόεδρος του Ν.Ο.Κ., είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, όπου πήγε για να ζητήσει τη στήριξη στο αίτημα των ναυταθλητικών ομίλων, ότι θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα χρήματα των συνδρομών των αθλητών, για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Και είναι πιθανό η αύξηση αυτή, να επηρεάσει τα έσοδα του δημοτικού κλειστού κολυμβητηρίου στο Περιγιάλι.
  • Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, οι διοικήσεις των ναυταθλητικών σωματείων έχουν εναλλακτικό σχέδιο (plan B), στο πολύ πιθανό σενάριο να μην ανανεωθεί η παραχώρηση των ακινήτων στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Αλλιώς, θα έχουν μερίδιο ευθύνης, για την αναστολή της λειτουργίας των συλλόγων.
  • Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αποχαρακτηριστεί μία έκταση, η οποία είναι χαρακτηρισμένη αναδασωτέα. Ιδιαίτερα μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφές στον δασικό πλούτο της χώρας και την τραγωδία του περασμένου καλοκαιριού στην Αττική. Το αναφέρουμε αυτό, με αφορμή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Δήμου Νέστου, να αποχαρακτηριστεί η αναδασωτέα έκταση στην οποία λειτουργεί το δημοτικό κάμπινγκ στην Κεραμωτή.
  • Η δημοτική αρχή πραγματοποίησε παρέμβαση στην περίφραξη του κάμπινγκ, που δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά κάποιος πολίτης έκανε καταγγελία και έτσι, ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπονόπουλος, βρέθηκε κατηγορούμενος. Η δίκη αναβλήθηκε, είχε οριστεί την περασμένη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στο Πρωτοδικείο Καβάλας, ωστόσο απορούμε πως η δημοτική αρχή έκανε ένα έργο σε αναδασωτέα περιοχή, χωρίς να εξασφαλίσει την απαραίτητη έγκριση από τη Δασική Υπηρεσία.
  • Δεν πρέπει η διοίκηση του Δήμου Νέστου να κατηγορεί τον συμπολίτη που έκανε την καταγγελία, αλλά να σκεφτεί γιατί βρέθηκε εκτεθειμένη στην καταγγελία. Η δασική νομοθεσία είναι αυστηρή και ο Δήμος Νέστου πρέπει να έχει ισχυρά νομικά επιχειρήματα, για να αποφύγει την καταδίκη και την επιβολή τυχόν χρηματικού προστίμου, το οποίο θα επιβαρύνει το ταμείο του Δήμου.
  • Θα αναμένουμε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, για να δούμε εάν ο Δήμος Νέστου έκανε την παρέμβαση στο δημοτικό κάμπινγκ νομίμως, ή αν η καταγγελία είχε πολιτική σκοπιμότητα, όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.