Η εφημερίδα αυτή, πάντα είχε το θάρρος της γνώμης της και πάντα θεωρούσε υποχρέωσή της να λέει αλήθειες στο αναγνωστικό της κοινό. Να εκφράζει με θάρρος τη γνώμη της, για όσα γεγονότα συμβαίνουν στον τόπο μας και επηρεάζουν το μέλλον του. Να προτείνει τις καλύτερες λύσεις και να αποκαλύπτει εκείνους που λαϊκίζουν και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, πουλώντας στην κοινωνία μας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Εν όψει των δημοτικών εκλογών, δεν θα μπορούσε η εφημερίδα μας, να μείνει απλός παρατηρητής των εξελίξεων και να μην συμβάλλει στην αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών της, για την διαμόρφωση καλύτερης άποψης για τις ικανότητες και τις δυνατότητες των υποψηφίων. Οι κρίσεις, στην πιο κάτω ανάλυση, αφορούν τους υποψήφιους Δημάρχους της Π.Ε. Καβάλας και τις παρατάξεις τους γενικώς, κι όχι μεμονωμένα τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι πάρα πολλοί και πρακτικά δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε άποψη, χωρίς να αδικήσουμε κάποιους. Αναφορικά με τους υποψήφιους Δημάρχους, δεν θα μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε ανάλυση του έργου τους, αλλά θα διατυπώσουμε τις σκέψεις μας, αφού λόγω του δημοσιογραφικού μας λειτουργήματος, παρακολουθούμε στενά τη δημόσια δραστηριότητά τους. Στην έκφραση άποψης κανείς δεν μπορεί να μας καταλογίσει ιδιοτέλεια, δεδομένου, ότι στην προεκλογική περίοδο, από ΚΑΝΕΝΑΝ υποψήφιο δεν ζητήσαμε διαφημιστική προβολή της υποψηφιότητάς του στο ΞΥΡΑΦΙ ή στον k-tipos.gr ή τυπογραφικές εργασίες και όποιες διαφημιστικές καταχωρήσεις έχουμε, μας δόθηκαν με πρωτοβουλία των ίδιων των υποψηφίων.

Δήμος Καβάλας

Δήμητρα Τσανάκα:

Ισχυρή, φιλολαϊκή προσωπικότητα, με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και σημαντικό έργο, σημαντικότερο κατά πολύ από το έργο των προκατόχων της, η Δήμαρχος και υποψήφια Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, διεκδικεί για μια ακόμη (τελευταία) φορά τον Δήμο, με την παράταξή της «Ανάσα για τον Δήμο Καβάλας». Προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες μας να υπερψηφιστεί, δεδομένου ότι έχει σχέδιο και όραμα, πρακτική σύγχρονη σκέψη, πολύ καλούς συνεργάτες και είναι αποτελεσματική. Όλοι (σχεδόν) στην Καβάλα πιστεύουν ότι θα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των καβαλιωτών και με διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο.

Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος:

Αυτοαξιολογήθηκε ως ο καταλληλότερος να γίνει Δήμαρχος Καβάλας και το έχει βάλει σκοπό της ζωής του. Υποθέτουμε ότι έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα για να πετύχει το στόχο του, εδώ και πέντε χρόνια, όχι μόνο με διαφημίσεις, αλλά και με επαγγελματικά στελέχη, που εργάζονται για την υποψηφιότητά του. Είναι εμφανής η υστέρησή του ως προσωπικότητα, σε δυνατότητες, για να ανταπεξέλθει στον ρόλο του πρώτου πολίτη του Δήμου. Στις ελάχιστες φορές που μιλάει δημόσια, χωρίς να συμβουλεύεται χειρόγραφα ή μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο, καταγράφονται πλήθος μαργαριταριών. Για τη δεύτερη θέση (για να πάει στη δεύτερη Κυριακή με τη Δήμητρα Τσανάκα) είναι σίγουρο ότι θα «παλέψει» με τον Θόδωρο Μουριάδη. Νομίζουμε, ότι, αν ποτέ ο Μάκης Παπαδόπουλος γίνει Δήμαρχος, θα έρθει και η καταστροφή του Δήμου της Καβάλας.

Θόδωρος Μουριάδης:

Πρόκειται για έναν πολύ καλό συνομιλητή, πολύ ευγενική προσωπικότητα που όλοι θα ήθελαν να συναναστρέφονται, αλλά το σίγουρο είναι πως του λείπουν ακόμη και τα στοιχειώδη προσόντα, που προσδιορίζουν έναν ηγέτη. Η θητεία του ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, στην τελευταία θητεία, του τότε Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, μας έδειξε, πως δεν είναι καθόλου αποτελεσματικός, παρά τη συνάφεια της θέσης του με την επιστημοσύνη του. Ούτε στη συνοικία της Παναγίας, που είναι το ενδιαφέρον του, δεν κατάφερε να κάνει το παραμικρό έργο. Γιατί τώρα θα κάνει ό,τι δεν έκανε στην θητεία του ως Αντιδήμαρχος;;; Ως πιο σοβαρός, έδειξε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τον Μάκη Παπαδόπουλο, αλλά οι εκτιμήσεις σήμερα λένε πιο ξεκάθαρα, πως θα είναι τρίτος.

Άρης Βέρρος:

Στα ντιμπέιτ, παρουσίασε ένα πολύ καλύτερο προφίλ απ’ αυτό το «καταγγελτικό» του Δημοτικού Συμβουλίου. Έδειξε συναινετικός προσβλέποντας, προφανώς, σε μετεκλογική συνεργασία. Ωστόσο, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς την έκφραση κάποιου οράματος, δεν έπεισε ότι μπορεί να ηγηθεί στον Δήμο Καβάλας. Η στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουμε ότι τον κρατάει στα διψήφια ποσοστά, αλλά σίγουρα θα είναι χαμηλότερα από εκείνα των προηγούμενων εκλογών (12,83%).

Βαγγέλης Παππάς:

Τίποτα δεν έχουμε να πούμε για τον Βαγγέλη Παππά, αφού το πρόβλημά του, για την πιθανότητα ανάδειξής του στην δημοτική αρχή, πάντα ήταν ο χαρακτήρας του και η συμπεριφορά του. Είναι γνωστό, ότι αυτά δεν αλλάζουν. Και βέβαια, δεν είμαστε σε εποχές, που ως υπεύθυνοι δημότες, θα βάζαμε έναν τύπο σαν τον Βαγγέλη Παππά, να μας διοικήσει με τραμπούκικες μεθόδους, που τις διαφημίζει και ως στρατηγική της παράταξής του. Θα εξακολουθήσει, να έχει τον «στρατό» του και σ’ αυτές τις εκλογές, με κάποιες απώλειες.

Νίκος Ξανθόπουλος:

Ποιόν να πείσει ο Νίκος Ξανθόπουλος, ότι αυτός θα ήταν ο ικανότερος όλων, για να στηριχθεί στην διεκδίκηση του Δήμου Καβάλας; Στις προηγούμενες εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είχε πάρει λίγες ψήφους περισσότερες από 300 δηλαδή 316 με το ψηφοδέλτιο της Δ. Τσανάκα. Παρά το γεγονός ότι του έδωσε τη δυνατότητα να προβληθεί με θέσεις διοίκησης σχεδόν τρία χρόνια, δεν κατάφερε να καταρτίσει μόνος του ψηφοδέλτιο και κατέφυγε στη στήριξη των «Ελλήνων Συνέλευση»του Αρτέμη Σώρρα, με τον οποίο φαίνεται ότι δεν συμφωνεί, αλλά έκανε την ανάγκη …φιλοτιμία!!! Θα είναι θαύμα, αν καταφέρει να βγει δημοτικός σύμβουλος…

Χρήστος Ποτόλιας:

Το μόνο που μπορεί να αναγνωρίσει κανείς στον Χρήστο Ποτόλια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είναι η συνέπειά του, στην γραμμή του κόμματος, και το αξιοθαύμαστο ταλέντο του, να δίνει σε όλα τα θέματα του Δήμου Καβάλας που μπαίνουν σε συζήτηση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτική διάσταση εκφράζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, «και με την έννοια αυτή», να ψηφίζει πάντα αρνητικά…

Δημήτρης Βογιατζής:

Τι να πούμε τώρα; Η μετάλλαξη της «Χρυσής Αυγής» σε «Ελληνική Αυγή»…

Δήμος Θάσου:

Κώστας Χατζηεμμανουήλ:

Ο Δήμαρχος, ο οποίος με την εντιμότητά του, κατάφερε να ξεχρεώσει τον Δήμο και να τον βγάλει από τον βούρκο, στον οποίο τον είχαν βουλιάξει τα γνωστά λαμόγια, επί δεκαετίες. Ποιος μπορεί να πει κάτι κακό για τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ; Είδαμε στο ντιμπέιτ, ποια είναι η πραγματικότητα, πόσο άξιος είναι ο σημερινός Δήμαρχος και πόσα πολλά προσέφερε στον Δήμο. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα οι δημότες του, να ψηφίσουν τον ικανό αυτόν άνθρωπο, που είχε το θάρρος να σταθεί εμπόδιο στα συμφέροντα και να διαολοστείλει ακόμη και συνεργάτες του, που του ζήτησαν να παρανομήσει!!!

Λευτέρης Κυριακίδης:

Στην αρχή, μας είχε προκαλέσει πολύ καλή εντύπωση, αλλά βλέποντας τον στο  ντιμπέτ του CENTER, μας απογοήτευσε. Είναι νέος, με μόρφωση, αλλά δείχνει παθιασμένος, εναντίον του Δημάρχου, επηρεασμένος, προφανώς, από ανθρώπους που θίχθηκαν τα συμφέροντά τους, από τη σημερινή δημοτική αρχή. Δεν έδειξε να έχει πολιτικό λόγο και χρησιμοποίησε στρατηγικές ακροατηρίου, πετώντας χαρτιά για εντυπωσιασμό. Έπεσε σε αντιφάσεις απίστευτες. Πετούσε εξώδικα που έγιναν εναντίον του Δήμου, δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για παρανομίες του Δημάρχου. Στο τέλος όμως ο ίδιος είπε απρόκλητα, πως όλες αυτές οι υποθέσεις ήταν νόμιμες, αλλά ότι τάχα, υπήρχε ηθικό ζήτημα!!!

Δημήτρης Θεοδωρίδης:

Τολμηρή είναι η απόπειρα του Δ. Θεοδωρίδη, να βγάλει την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα, αφού όσες φορές το κόμμα αυτό, με τις όποιες προηγούμενες μεταλλάξεις του, επιχείρησε να κατέλθει αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές, έφαγε «μαύρο». Παραδεχόμαστε, ότι αυτή τη φορά έπεσαν όλοι επάνω του για να τον βοηθήσουν, να πάρει έστω, ένα αξιοπρεπές ποσοστό και κατά την γνώμη μας, αυτό θα είναι και το ζητούμενο της κάλπης. Αν το ποσοστό της παράταξης του Δ. Θεοδωρίδη θα είναι κάπως αξιοπρεπές. Ας μη ξεχνάμε, ότι (απ’ όσο θυμόμαστε) ο υποψήφιος αυτός Δήμαρχος, ποτέ άλλοτε δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος στη Θάσο, όπερ σημαίνει ότι έχει μεσάνυχτα από αυτοδιοίκηση. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και στο ντιμπέιτ του CENTER, με τις άστοχες παρεμβάσεις του και μάλιστα με ύφος «εισαγγελικό».

Νίκος Χρυσάφης:

Κατά την άποψή μας, ο πολυ-υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και επί πολλές αυτοδιοικητικές εκλογές υποψήφιος Δήμαρχος, προερχόμενος από το ΚΚΕ, δεν μπορεί να κάνει καμιά έκπληξη και να φέρει στην παράταξή του περισσότερα ποσοστά από εκείνα που καθιερωμένα παίρνει στις δημοτικές εκλογές. Κατά τα άλλα, ο Νίκος Χρυσάφης, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, καλός επαγγελματίας και γνώστης των πραγμάτων του Δήμου Θάσου.

Δήμος Νέστου:

Βαγγέλης Τσομπανόπουλος:

Πολλοί δημότες του Δήμου Νέστου, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και πίστεψαν ότι θα είναι ένας πολύ καλός Δήμαρχος. Πάρα πολύ γρήγορα, περισσότερο από το κανονικό, κατάφερε να απογοητεύσει ακόμη και τους πιο ένθερμους υποστηριχτές του, οι οποίοι έγιναν άσπονδοι εχθροί του. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, που εκλέχτηκαν μαζί του, βρέθηκαν στις εκλογές αυτές απέναντί του και οι περισσότεροι εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του Σάββα Μιχαηλίδη. Αποδείχθηκε πως ήταν μόνο λόγια και κανένα έργο δεν έκανε, απ’ αυτά που υποσχόταν (π.χ. γέφυρα Νέστου, αξιοποίηση των πιστώσεων για τα αντιπλημμυρικά κλπ.), δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ούτε καν την καθημερινότητα. Κράτησε τεράστιες αποστάσεις από τους συνδημότες του, τους οποίους δεν δεχόταν καν στο γραφείο του, να ακούσει τα παράπονά τους και έτσι, πολύ σύντομα τους έστρεψε όλους εναντίον του. Η δε συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση της υποστήριξής του από το κυβερνών κόμμα, έδιωξε από κοντά του σχεδόν όλους τους προερχόμενους από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. Η μη συμμετοχή της παράταξης Αμπεριάδη, στις εκλογές αυτές, θα μπορούσε να τον ενισχύσει, αλλά νομίζουμε ότι οι περισσότεροι πήγαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» της Χ. Πηλίτση, και κάποιοι πήγαν με τον Σ. Μιχαηλίδη.

Σάββας Μιχαηλίδης:

Αναμφισβήτητα ο Σάββας Μιχαηλίδης θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Νέστου, με τεράστιες πιθανότητες να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, αφού ο ίδιος ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τη στάση του, τη συμπεριφορά του και την απραξία του, κατάφερε να τον τροφοδοτήσει με πολύ μεγάλο ποσοστό των δικών του ψηφοφόρων. Μετά τη θητεία Τσομπανόπουλου, όλοι όσοι διαμαρτύρονταν ότι ο Μιχαηλίδης είχε μειωμένο έργο στον Δήμο, κατάλαβαν ότι ο Τσομπανόπουλος είχε ανύπαρκτο έργο. Νομίζουμε ότι η θητεία του Σάββα Μιχαηλίδη, στα έδρανα της αντιπολίτευσης, του έδωσε τη δυνατότητα να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και τώρα ακόμη πιο έμπειρος, χωρίς λάθη, να μπορεί να κάνει έργο, με το οποίο θα απογειώσει τον Δήμο Νέστου.

Χάρις Πηλίτση:

Είναι γνωστό, ότι στον Δήμο Νέστου οι αριστεροί, που θα βρεθούν με την Χ. Πηλίτση στην «Λαϊκή Συσπείρωση», αποτελούν πολύ μικρή μειοψηφία, τόσο μικρή, που δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει πρόβλημα στην εκλογή του Σάββα Μιχαηλίδη από την πρώτη Κυριακή και το πιο πιθανό είναι να μην πιάσει το εκλογικό μέτρο.

Δήμος Παγγαίου:

Φίλιππος Αναστασιάδης:

Δεν είναι ο Δήμαρχος που έκανε θαύματα στον Δήμο Παγγαίου. Υστέρησε σε πολλά πράγματα, κυρίως σε ζητήματα καθημερινότητας. Ωστόσο, εύκολα μπορεί να πει κανείς, ότι είναι ο Δήμαρχος που δεν έχει αντίπαλο. Έτσι, οι πιθανότητες να εκλεγεί και πάλι Δήμαρχος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, είναι πολύ μεγάλες. Αν είχε απέναντί του έναν ισχυρό αντίπαλο, θα μπορούσαμε να συζητάμε για αντικατάστασή του. Αλλά δεν έχει. Έτσι, ο Φίλιππος Αναστασιάδης, εμφανίζεται ως η μοναδική λύση και νομίζουμε ότι θα υπερψηφιστεί. Με τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στον Δήμο, κι εμείς θα προτείναμε να υπερψηφιστεί ο σημερινός Δήμαρχος.

Βασίλης Ξουλόγης:

Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης, θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι όσο ήταν Δήμαρχος «δούλευε» με φιλοτιμία για να αναδείξει Δήμαρχο τον Φ. Αναστασιάδη και αυτό έκανε κυρίως, όσο ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, για να του δώσει άλλη μια θητεία. Τα λάθη του ήταν πολλά και διαδοχικά. Λάθη που «έβγαζαν μάτι» και έδιωχναν από κοντά του και τους πιο πιστούς του φίλους και συνεργάτες. Νομίζουμε ότι τα εκλογικά του ποσοστά θα κυμανθούν ανάμεσα στο 10 με 20% κι αν συμβεί αυτό, θα σβήσει ο ίδιος πολιτικά και θα αναδείξει Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή τον Φίλ. Αναστασιάδη. 

Γιώργος Γερομάρκος:

Γνωστός ο Γιώργος Γερομάρκος από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που ωστόσο δεν είχε προηγουμένως αναμιχθεί και δεν έχει εμπειρίες από το πώς λειτουργούν οι Δήμοι. Στην αρχή φάνηκε η υποψηφιότητά του να λειτουργεί ως λαγός του Βασίλη Ξουλόγη. Ωστόσο, κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κάτι τέτοιο. Εκτιμούμε, ότι θα είναι τρίτος στη σειρά, με ένα αξιοπρεπές εκλογικό ποσοστό. Δεν μπορούμε, όμως, να αποκλείσουμε να είναι δεύτερος και να πάει με τον Φ. Αναστασιάδη στη δεύτερη Κυριακή.

Θανάσης Βαζακίδης:

Ήταν με τον Βασίλη Ξουλόγη και όταν αυτός στο ζήτημα των Σκοπίων απέφυγε να πάρει θέση, τότε διαχώρισε τη θέση του και κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος, βασιζόμενος σε συγκεκριμένη χριστιανική ομάδα. Στα προτάγματά του είναι βέβαια, κυρίως το «Μακεδονικό». Νομίζουμε, ότι θα παλέψει στο όριο του εκλογικού μέτρου και ίσως καταφέρει να εξασφαλίσει μια έδρα στον Δήμο.

Μιχάλης Διαμαντόπουλος:

Όλοι γνωρίζουμε, ότι στον Δήμο Παγγαίου, ένα κομμουνιστικό ψηφοδέλτιο δεν μπορεί να έχει καμιά τύχη, αφού απέτυχαν κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες στο παρελθόν. Περιμένουμε να δούμε, αν η προσωπικότητα του Μιχάλη Διαμαντόπουλου, θα προσθέσει κάποιο ποσοστό στη δυναμική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και καταφέρει να περάσει το 1,5%, χωρίς οποιαδήποτε ελπίδα να πάρει έδρα στον Δήμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.