Ποιος στέλνει το λανθασμένο μήνυμα στην κοινωνία, για την καραντίνα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

0

-Η δήλωση του Άδωνι, ότι η κυβέρνηση σεβάστηκε την γιορτή του Αγίου Δημητρίου και δεν έβαλε την Θεσσαλονίκη σε καραντίνα εγκαίρως, παρά την εισήγηση που έκανε η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όταν και όποτε την βολεύει τους λοιμωξιολόγους, για τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνει σχετικές με την πανδημία του covid-19.

-Ενώ λειτουργούν τα καταστήματα των υπεραγορών, τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά, διότι οι κυβερνώντες θεωρούν τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις επικίνδυνες εστίες μετάδοσης του ιού!

-Επίσης, ενώ διεξάγονται κανονικά (και με περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων) τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (Super League) και καλαθοσφαίρισης (Basket League), οι υπόλοιπες εθνικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες όλων των ομαδικών αθλημάτων βρίσκονται, ακόμα, σε καραντίνα.

-Δεν είναι λογικό, καρντάσια, να διεξάγεται πρωτάθλημα στη Δ΄ κατηγορία ποδοσφαίρου της Αγγλίας, που «βράζει» σε κρούσματα και θανάτους καθημερινά και στην Ελλάδα τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League, να βρίσκονται στο «ψυγείο», όπως και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που παραλαμβάνει η χώρα.

-Όταν οι αθλητές και οι Ομοσπονδίες ρωτάνε τον υφυπουργό αθλητισμού και τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, γιατί απαγορεύεται η ομαδική προπόνηση και το παιχνίδι, εκείνοι απαντούν ότι είναι εισήγηση των ειδικών επιστημόνων. Οι λοιμωξιολόγοι, ωστόσο, δεν νομοθετούν, δεν υπογράφουν Υπουργικές Αποφάσεις, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε διοικούν τον αθλητισμό, την υγεία και την οικονομία.

-Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τους επαγγελματίες αθλητές, παρά τα κρούσματα, αλλά θεωρεί τους ερασιτέχνες συναδέλφους τους «ανίκανους» να προφυλάξουν την ατομική και συλλογική υγεία και να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Έχει δίκιο, επομένως, το συνδικαλιστικό όργανο των αμειβομένων ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.), ότι η κυβέρνηση στέλνει λανθασμένο μήνυμα στον κόσμο του αθλητισμού και την κοινωνία.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.