Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η καταγγελία της σύμβασης εκμίσθωσης και εκμετάλλευσης της ιαματικής πηγής Ελευθερών, ήταν μία δυσάρεστη, αν και αναμενόμενη λίγο έως πολύ, εξέλιξη.
Ωστόσο, η διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ειδικότερα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, πρέπει να κοιτάξουν μπροστά και να βρούνε μία άλλη λύση, για την επαναλειτουργία και αξιοποίηση αυτού του πόρου που διαθέτει ο τόπος.
Τις προάλλες, η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια», ανακοίνωσε τον στόχο ένταξης του πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων στο νέο Ε.Σ.Π.Α., με σκοπό την πραγματοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Αφού μπορεί η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Καβάλας να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του πηλοθεραπευτηρίου, γιατί να μην κάνει το ίδιο η αντίστοιχη επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου;
Άλλωστε, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων, δεν είναι μόνο για να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν «γιορτές και πανηγύρια». Πρέπει να αξιοποιούν και την περιουσία των Δήμων, όπως είναι οι ιαματικές πηγές.
Καλούμε, επομένως, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, τον δήμαρχο Παγγαίου και τους προέδρους των κοινωφελών επιχειρήσεων Δήμων Παγγαίου και Καβάλας, να κάνουν μία συνάντηση, το συντομότερο δυνατό, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης της ιαματικής πηγής των Ελευθερών στο Ε.Σ.Π.Α., προκειμένου να γίνει μία ανάλογη επένδυση, μ’ αυτή που πρόκειται να γίνει στο πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων.
Θα δείξει, έτσι, η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, πόσο ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση του τοπικού φυσικού πλούτου και πόσο σοβαρά εννοούν τις δηλώσεις τους περί τουριστικής ανάπτυξης.
Ο λαός λέει: «Κάθε εμπόδιο σε καλό» και ευχόμαστε το «διαζύγιο» με τον ιδιώτη επενδυτή, να γίνει η ευκαιρία για την τελική αξιοποίηση της ιαματικής πηγής που βρίσκεται κοντά στην πολύ όμορφη ακτογραμμή του Δήμου Παγγαίου.
Ευελπιστούμε να μην έχει την ίδια εξέλιξη και η συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας και του ιδιώτη μισθωτή των παλιών αποθηκών στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, γιατί κι εκεί υπάρχει πολύ μεγάλη στασιμότητα.
Πάντως, για κάθε ενδεχόμενο, η «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας ας είναι προετοιμασμένη για συνεργασία με τον Ο.Λ.Κ., προκειμένου να αξιοποιηθεί αυτό το «φιλέτο» στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Ο Δήμος Καβάλας, ως γνωστόν, ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση της χερσαίας ζώνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.