• Τον Ιανουάριο του 2018, αν θυμόμαστε σωστά, ο Δήμος Καβάλας και συγκεκριμένα η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, εγκατέστησαν στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου στην παλιά πόλη, το πρώτο «ζευγάρι» υπόγειων κάδων, που έχουν τη δυνατότητα της συμπίεσης των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να χωρούν μεγαλύτερο όγκο. Σκοπός ήταν, να απομακρυνθούν οι συμβατικοί κάδοι από την κεντρική οδική αρτηρία της παλιάς πόλης, στην οποία λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία ξενοδοχειακή μονάδα υπερπολυτελείας (Ιμαρέτ). Το μέτρο «αγκαλιάστηκε» από τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής και έπαψε η άσχημη εικόνα των «ξεχειλισμένων» κάδων και των «βουνών» απορριμμάτων γύρω από αυτούς.
  • Ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής, Ανέστης Τσουρουκίδης, δήλωσε ότι θα τοποθετηθούν κι άλλα «ζευγάρια» υπόγειων κάδων σε σημεία που παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων. Ένα από τα σημεία που επιλέχθηκαν βρίσκεται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας. Ωστόσο, με παρέμβαση του προέδρου, Κώστα Ποδάρα, αποτράπηκε η εγκατάσταση των καινούργιων κάδων!
  • Ο πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε, ότι με την τοποθέτηση των κάδων, θα μειωθεί το πλάτος του πεζοδρομίου μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και θα δυσκολευτεί η διέλευση μητέρων με παιδί στο καρότσι. Δεν γνωρίζουμε σε ποιο σημείο θα τοποθετούνταν οι κάδοι, αλλά θεωρούμε ότι πριν επιλεγεί από την Τεχνική Υπηρεσία, θα έγινε αυτοψία για να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα.
  • Θεωρούμε ότι στην περιοχή του Εργατικού Κέντρου, είναι όχι απαραίτητη, αλλά επιβεβλημένη η τοποθέτηση τέτοιων κάδων, θα λέγαμε και δύο «ζευγαριών», γιατί εξυπηρετούν όλα τα καταστήματα, μία υπεραγορά (super market), τον Συνεταιρισμό Φαρμάκων και τους κατοίκους. Οι κάδοι θα δώσουν λύση, διότι το πρόβλημα με τα απορρίμματα, είναι μεγαλύτερο από την οδό Θεοδώρου Πουλίδου.
  • Η παρέμβαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, κατά την άποψη μας, ήταν υπερβολική και άστοχη. Μπροστά στο κτίριο και εκατέρωθεν της σκάλας της κεντρικής εισόδου υπάρχει αρκετός χώρος, για να τοποθετηθούν όχι δύο, αλλά και τέσσερις υπόγειοι κάδοι! Χωρίς να επηρεαστεί το πλάτος του πεζοδρομίου και η ασφαλής διέλευση πεζών και των μητέρων με παιδί στο καρότσι.
  • Είναι λυπηρό ο πρόεδρος ενός σημαντικού φορέα, να αντιδρά στην προσπάθεια να γίνει η Καβάλα πιο καθαρή πόλη. Και μάλιστα, να ζητάει την παρέμβαση του δημάρχου που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019! Ο Κ. Ποδάρας απευθύνθηκε στον Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος απέτρεψε το έργο. Αλήθεια, με ποια δικαιοδοσία, αφού έως τις 31 Αυγούστου 2019 υπάρχει διοίκηση στον Δήμο Καβάλας;
  • Υποθέτουμε ότι για να γίνει το έργο, η διάνοιξη δηλαδή της μικρής τάφρου μέσα στην οποία θα τοποθετηθούν οι κάδοι, χρειάζεται η έγκριση και του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο μετέχει ο Θ. Μουριάδης. Ψήφισε αρνητικά, άραγε, στην εγκατάσταση των υπόγειων κάδων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.