– Ποιον από τους τρεις βουλευτές Νομού Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρείτε καταλληλότερο, για να γίνει μέλος του υπουργικού συμβουλίου σε πιθανό ανασχηματισμό της κυβέρνησης;
– Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δυσκολεύομαι να απαντήσω στην ερώτηση αυτή.
– Όχι γιατί και οι τρεις είναι αξιόλογοι, αλλά γιατί έχουμε σοβαρή επιφύλαξη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα σκεφτόταν να επιλέξει κάποιον από αυτούς σε κυβερνητικό πόστο.
– Ένα ελαφρύ προβάδισμα θα έδινα στον Τάκη Εμμανουηλίδη, ο οποίος δείχνει να έχει πιο συγκροτημένη προσωπικότητα, αλλά είναι πολύ «θεωρητικός» πολιτικός.
– Ο Κώστας Μορφίδης και ο Γιώργος Παπαφιλίππου έγιναν βουλευτές, γιατί αποχώρησαν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. άλλα στελέχη, τα οποία διαφώνησαν με την «αλλαγή πλεύσης» του κινήματος, αλλά και γιατί δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι με μεγαλύτερο έρεισμα σε τοπικό εσωκομματικό επίπεδο.
– Επομένως, εάν ο Αλέξης κάνει ανασχηματισμό, δεν πιστεύω ότι θα δούμε να υπουργοποιείται κάποιος βουλευτής του Νομού Καβάλας.
– Αν και η ιστορία έδειξε πως η Καβάλα, δεν κέρδισε πολλά πράγματα όταν είχε «εκπρόσωπο» στο υπουργικό συμβούλιο.
– Η συμμετοχή βουλευτή του Νομού Καβάλας στην κυβέρνηση, ήταν, κυρίως, θέμα πρεστίζ και όχι ουσίας.
– Μακάρι να διαψευστώ και στο νέο κυβερνητικό σχήμα να υπάρχει Καβαλιώτης βουλευτής. Και ακόμα περισσότερο, η συμμετοχή του να βοηθήσει τον τόπο.
– Ως βουλευτές, ωστόσο, έχουν δείξει τι μπορούν να καταφέρουν για την εκλογική τους περιφέρεια.
– Κι αυτά που πέτυχαν, έως τώρα, δεν με κάνουν αισιόδοξο. Η Καβάλα, δυστυχώς, είναι απούσα και μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
– Ότι έχει κερδίσει, το κέρδισε λόγω της κινητοποίησης του λαού, που «ξυπνάει» όταν αισθάνεται ότι απειλείται, ή αδικείται.
– Ο Αλέξης, ωστόσο, ξέχασε εκείνη την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, κατά της εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την καύση λιθάνθρακα, στην οποία απηύθυνε (αγωνιστικό) χαιρετισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.