-Άρχισαν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, οι δράσεις για την «ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας» στον Δήμο Καβάλας. Στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνονταν και η «βόλτα» με κοινόχρηστο ποδήλατο στην φύση και τον πολιτισμό!

-Τα κοινόχρηστα ποδήλατα μεταφέρθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου, σημειωτέον, γίνονται εργασίες για την ενοποίησή του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να παραλάβουν ένα ποδήλατο από τον χώρο στάθμευσης οχημάτων του αρχαιολογικού χώρου και να κάνουν μία περιήγηση στην περιοχή. Κι ερωτώ, καρντάσια, το εξής. Σε ποιους απευθύνετε η δράση αυτή; Μήπως στους κατοίκους των Κρηνίδων, ή μήπως στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου; Γιατί ο κάτοικος των Κρηνίδων να πάρει το ποδήλατο, από τον χώρο στάθμευσης και να κάνει βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής; Επίσης, ποιος επισκέπτης θα καβαλήσει ένα ποδήλατο, για να περιηγηθεί μέσα στο εργοτάξιο του αρχαιολογικού χώρου;

-Κατά την άποψη μου, τα κοινόχρηστα ποδήλατα, όσα διασώθηκαν από την εγκατάλειψη και τους βανδαλισμούς, έπρεπε να μεταφερθούν στην πόλη της Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την Τροχαία, θα είχαν προετοιμάσει μία διαδρομή εντός του αστικού ιστού, με κώνους και την απαραίτητη σήμανση, δηλαδή έναν πρόχειρο ποδηλατόδρομο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια το κοινόχρηστο ποδήλατο στην οριοθετημένη διαδρομή. Με αφετηρία, ας πούμε, το τελωνείο στο λιμάνι και προορισμό την Καλαμίτσα (και επιστροφή).

-Άραγε, οι διοργανωτές θα ενημερώσουν πόσα άτομα συμμετείχαν στην δράση με τα κοινόχρηστα ποδήλατα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων; Υποτίθεται πως, ο στόχος των δράσεων της «ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας», είναι η μετακίνηση μέσα στον αστικό ιστό με άλλα μέσα, εκτός από το αυτοκίνητο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.