• Μεταφέρω σχόλιο που έγραψε καρντάσι σε τοπική εφημερίδα, το οποίο χρειάζεται εξήγηση: «Πάντως, σύμφωνα με αρκετά έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται πως για τον Δήμο Καβάλας γίνεται μεγάλο παζάρι. Διότι, όπως και να ‘χει, όποιος και να βγει δήμαρχος, αν δεν συνεργαστεί με τις άλλες παρατάξεις, δεν θα μπορέσει να διοικήσει. Και ως εκ τούτου, τώρα βιώνουμε τις παρενέργειες του «Κλεισθένη». Καλή η απλή αναλογική, αλλά τα επακόλουθα με τα παζάρια είναι αισχρά».
  • Καταρχάς, όταν γράφεται τέτοιο σχόλιο δύο 24ωρα πριν τον β΄ γύρο των εκλογών, είναι βέβαιο ότι θα αποτρέψει πολλούς συμπολίτες να ασκήσουν το ύψιστο δικαίωμα και συγχρόνως υποχρέωση στο δημοκρατικό πολίτευμα, δηλαδή το δικαίωμα του εκλέγειν.
  • Ο χαρακτηρισμός «παζάρι» παραπέμπει σε μη θεμιτή διαπραγμάτευση, προκειμένου οι δύο, ή περισσότερες, πλευρές οι οποίες συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή, επιδιώκουν το όφελος. Και στην προκειμένη περίπτωση το πολιτικό όφελος.
  • Ο χαρακτηρισμός αυτός, επίσης, προσβάλλει τον ψηφοφόρο και τη βούλησή του. Εκείνος, δηλαδή, θα πάει στην κάλπη για να κάνει την επιλογή του, ενώ οι υποψήφιοι, που διεκδικούν τη ψήφο του, έχουν προαποφασίσει πως θα την «αξιοποιήσουν».
  • Εάν το καρντάσι που έχει τις έγκυρες πληροφορίες, ότι γίνονται «αισχρά παζάρια» στον Δήμο Καβάλας, δεν κατονομάσει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία αυτή, υποπίπτει σε σοβαρό ατόπημα, διότι απαξιώνει τις εκλογές, αλλά και τον νέο νόμο (Κλεισθένη) που επιβάλλει τη συνεργασία. Στην ελληνική γλώσσα, η λέξη «συνεργασία» έχει εντελώς διαφορετική ερμηνεία από τη λέξη «παζάρι».
  • Δεν γνωρίζω εάν μεταφέρονται αυτούσιες οι δηλώσεις που κάνει ο Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος», γι’ αυτό και σχολιάζω αυτά που μεταφέρονται.
  • Είπε ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» ότι: «Στο δεύτερο γύρο (των εκλογών) υπάρχει μία σύγκρουση ξεκάθαρη, ένα καθαρό δίλημμα. Οι πολίτες της Καβάλας επιλέγουν ποιον θέλουν για δήμαρχο την επόμενη τετραετία». Ποιο είναι το δίλημμα Λεωνίδα μου; Δήμαρχο θα επιλέξουν οι πολίτες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και όχι σύζυγο για όλη τη ζωή τους!
  • Επίσης, που βλέπεις τη σύγκρουση. Αυτή η προεκλογική περίοδος, είναι (μακράν) η πιο πολιτισμένη και ήρεμη όλων των εποχών!
  • Είπε, ακόμα, ο Λεωνίδας, ότι οι πολίτες θα επιλέξουν μεταξύ μιας δημάρχου, η οποία, κατά γενική ομολογία, απέτυχε να επιδείξει έργο κι ενός ανθρώπου (Μουριάδη), ο οποίος έχει στόχο, σχέδιο και δεν λαμβάνει υπόψη το πολιτικό κόστος.
  • Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών, Λεωνίδα μου, έδειξε ότι η κατά γενική ομολογία αποτυχημένη δήμαρχος κατέλαβε την 1η θέση αυξάνοντας τις ψήφους και το ποσοστό που πήρε σε σύγκριση με το 2014, ότι ξεπέρασε τις δέκα χιλιάδες ψήφους, με επτά αντίπαλους συνδυασμούς και πέντε χρόνια άσκησης διοίκησης και ότι ήρθε πρώτη με διαφορά επτά μονάδων από τον δεύτερο, χωρίς να έχει στόχο, σχέδιο και όραμα για τον τόπο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.