Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταία για τις υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, αφού παρατηρείται, όπως είπε ο συνομιλητής μας, μεγάλος συνωστισμός. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα των επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεδομένου ότι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., της Καβάλας, δεν χωρούν περισσότεροι από έξη υποψήφιοι. Οι δυο απ’ αυτούς θα πρέπει να είναι γυναίκες σύμφωνα με την ποσόστωση.

Τη μια θέση σίγουρα παίρνει ως εν ενεργεία βουλευτής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Την άλλη επίσης θα πρέπει να θεωρούμε ότι είναι κατειλημμένη, επειδή πιστεύουμε πως ο Κυριάκος ήδη την έχει υποσχεθεί στον συνεργάτη του τον Μακάριο Λαζαρίδη. Απομένουν άλλες δυο θέσεις ελεύθερες. Τη μια θεωρούμε πως θα καταλάβει ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο οποίος εντυπωσιακά στις προηγούμενες εκλογές ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και θα ήταν σήμερα βουλευτής αν στην Καβάλα η Ν.Δ., κατάφερνε να εκλέξει και δεύτερο βουλευτή. Απομένει μια ακόμη θέση, την οποία καθόλου δεν πιστεύουμε ότι θα καταλάβει ο Γιώργος Καλαντζής, για λόγους που επανειλημμένα αναφέραμε στη στήλη αυτή. Απομένει, λοιπόν, μια μόνο θέση για άνδρες υποψήφιους που θεωρητικά είναι διεκδικήσιμη.

Ποιοι την διεκδικούν;;; Πολλοί!!! Μεταξύ των πολλών, ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, ο Γιάννης Χατζηεμμανουήλ, ο Κώστας Αντωνιάδης και πολλοί άλλοι… Για τις δυο θέσεις των γυναικών υποψηφίων, ακούγονται ως υποψήφιες η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου που ήταν υποψήφια με τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και εσχάτως επανέκαμψε στη Ν.Δ., ενώ διαμένει και εργάζεται μονίμως στην Θεσσαλονίκη, και η Αρετή Κώτση καβαλιώτισσα, καθηγήτρια στον Λιμένα Θάσου, που είχε βάλει υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Θ. Καλλιοντζή και είχε πάρει 352 ψήφους και βέβαια, δεν είχε εκλεγεί.

Η τελευταία δεν είναι γνωστή, δεδομένου ότι ποτέ, απ’ όσο θυμόμαστε, δεν εξέφρασε πολιτικό λόγο, ούτε είχε οποιαδήποτε πολιτική δράση. Ωστόσο λέγεται, πως και οι δυο επισκέφθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υποθέτουμε, πως αν είναι έτσι, απέκτησαν μια προτεραιότητα, έναντι άλλων διεκδικητών μιας γυναικείας υποψηφιότητας, όπως η Στέλλα Παπαδοπούλου και η Βάσω Παπουτσή Μήττα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.