Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του Θ. Γκόνη και γιατί ήταν πάντα κόντρα με τα Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

0

Είναι γνωστή η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρή Γκόνη και στην εκάστοτε διοίκηση και εκάστοτε Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και βέβαια και την μέχρι και σήμερα Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Ποτέ δεν υπολόγιζε τις φερόμενες ως εργοδότες του, διοικήσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., έκανε ό,τι ήθελε, σχεδόν περιφρονώντας τους. Υπάρχει προβληματισμός για τη συμπεριφορά του Θοδωρή Γκόνη, ο οποίος δεν θέλει και δεν έχει σχεδόν καμιά επαφή με το Δ.Σ. και με την Πρόεδρο, αλλά το θέμα είναι πως ο Θ. Γκόνης δεν έχει μόνο τώρα αυτή τη συμπεριφορά. Θα θυμούνται οι αναγνώστες μας την κόντρα που είχε με την Θεοδώρα Βαβαλέσκου, όταν ήταν Πρόεδρος, η οποία τον είχε καταψηφίσει και στη συνέχεια την αντικατέστησε ο Κωστής Σιμιτσής και έβαλε τον Ανέστη Δημητριάδη Πρόεδρο, με τον οποίον επίσης είχε προβλήματα. Προβλήματα είχε και με τους επόμενους Προέδρους και συνολικά τις συνθέσεις του Δ.Σ., του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. την Μαρία Καραβία, τον Πέτρο Πετρόπουλο και βέβαια με την Κορίνα Πρασσά. Απλώς τώρα βγήκαν όλα στη φόρα δεδομένου ότι υπέπεσε σε απανωτές παρατυπίες.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής έχει και διοικητικά καθήκοντα με συγκεκριμένες υποχρεώσεις στην Καβάλα. Αν θα ήθελε να λείπει και να κάνει και τις άλλες δραστηριότητές του στην Αθήνα, θα ήταν Καλλιτεχνικός Σύμβουλος κι όχι Καλλιτεχνικός Διευθυντής, με την ανάλογη μειωμένη αμοιβή. Πάντα έπρεπε να παίρνει άδεια για να λείψει (ή τουλάχιστον να ενημερώνει) και να ενεργεί όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η πολιτική κάλυψη που είχε από τους προηγούμενους Δημάρχους, Σιμιτσή και Τσανάκα, τον είχαν αποθρασύνει και «έγραφε στα παλιά του υποδήματα» συνολικά τις διοικήσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Μέχρι τώρα, όποτε ήθελε ερχόταν στην Καβάλα ως επισκέπτης, σε σημείο που να τον ψάχνουν επί εβδομάδες οι υπάλληλοι, για να του πάρουν μια υπογραφή, για θέματα που έπρεπε να υπογράψει σε κάποια έγγραφα, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ή για να συνεννοηθούν μαζί του για κάποιο ζήτημα. Στην σύμβαση που είχε πάντα, διευκρινιζόταν σαφώς ο χρόνος παραμονής του στην Καβάλα και η αυτοπρόσωπη παρουσία του, στις δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., και του Φεστιβάλ Φιλίππων. Φέτος δεν τίμησε το Φεστιβάλ Φιλίππων με την παρουσία του, πλην μιας δυο εξαιρέσεων και δεν παραβρέθηκε ως οικοδεσπότης, στις παραστάσεις. Λάθος δήλωσε η πρώην Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σε τοπικό ραδιόφωνο, ότι άλλαξε η σύμβασή του με το ΔΗΠΕΘΕ. Είναι η ίδια ακριβώς σύμβαση. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι εντάχθηκε στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως θα έπρεπε να γίνει από την αρχή κι όχι να φτάσει να αμείβεται με πολύ περισσότερα χρήματα από την αμοιβή του εκάστοτε Δημάρχου. Αμείβεται τώρα με το σχεδόν μισό ποσό, από εκείνο που αμειβόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης δεν του πληρώνεται πιά το ενοίκιο, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για να το πληρώνει το ΔΗΠΕΘΕ, ή ο Δήμος.

Όλοι, όμως γνωρίζουμε, ότι αυτή δεν είναι η μόνη αμοιβή του, δεδομένου ότι εντάσσει τον εαυτό του σε παραστάσεις του Φεστιβάλ (ή και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.;;;) ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και άλλες ιδιότητες. Θα μας πείτε, ότι αυτό συνέβαινε και πιο πριν, που είχε υψηλότερη αμοιβή και μάλιστα με τη διπλή (δεύτερη) σύμβασή του, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων. Εφ’ όσον όμως, αποδέχθηκε τις νέες συνθήκες εργασίας, οφείλει να είναι εντάξει και με τις υποχρεώσεις του.

Δεν είναι τυχαίο, ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, ομόφωνη ήταν η απόφαση να ζητηθούν εξηγήσεις από τον Θοδωρή Γκόνη, για τις τελευταίες παρατυπίες του, που απασχόλησαν την επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων η μεταφορά της παράστασης για τον Οδυσσέα, την οποία πλήρωσε το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, με το πρόσχημα άλλης παραγωγής, στο Φεστιβάλ του Καστελόριζου και της απουσία του Θ. Γκόνη, χωρίς να ενημερώσει ή να πάρει από κανέναν σχετική άδεια για 15 μέρες στο Φεστιβάλ αυτό, προκάλεσαν την πλήρη δυσαρέσκεια όλων των μελών του Δ.Σ., και αποφασίστηκε να του ζητηθούν εξηγήσεις.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.