-Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει ως διοργανωτής στις ημερίδες για την προστασία της βιομηχανικής κληρονομιάς και την ηλεκτροκίνηση, που θα γίνουν την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. Αναρωτιέμαι, καρντάσια, ποια καλή πρακτική έχει να παρουσιάσει ο Δήμος Καβάλας στις ημερίδες αυτές στους δύο συγκεκριμένους τομείς;

-Στον τομέα της προστασίας της βιομηχανικής κληρονομιάς ας πούμε. Τα περισσότερα και κυριότερα βιομηχανικά κτήρια στην πόλη, είναι οι καπναποθήκες. Ο Δήμος Καβάλας αγόρασε την μεγάλη καπναποθήκη στην πλατεία καπνεργάτη. Ποια είναι η σημερινή χρήση του κτηρίου αυτού; Τι συμβαίνει με τις άλλες καπναποθήκες που «διασώζονται»; Ελάχιστα πράγματα. Όσες είναι ακόμα όρθιες, δεν είναι μνημεία ενός «ένδοξου παρελθόντος», αλλά μάρτυρες ενός θλιβερού παρόντος!

-Έγιναν αρκετές ημερίδες, συνέδρια και εκδηλώσεις για τις παλιές καπναποθήκες, για να ειπωθούν διαπιστώσεις και λιγοστά απτά παραδείγματα. Το πρόβλημα έχει διαπιστωθεί. Στην επόμενη ημερίδα πρέπει να παρουσιαστεί το αποτέλεσμα. Ίσως να είναι δύσκολο να αποκτήσουν νέα χρήση όλα αυτά τα παλιά βιομηχανικά κτήρια. Πόσα μπορούν να ξαναζωντανέψουν; Όλα, είναι η άποψη μου καρντάσια. Μερικά να αποκτήσουν την παλιά χρήση τους, Γιατί όχι. Το κράτος μπορεί να «αναστήσει» την καλλιέργεια του καπνού στην περιοχή, είτε για τουριστικούς λόγους, είτε για την παραγωγή άλλων προϊόντων.

-Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, ο Δήμος Καβάλας, απ’ όσο γνωρίζω, δεν έχει κανένα ηλεκτροκίνητο όχημα στον στόλο των οχημάτων του. Η ηλεκτροκίνηση δεν βρίσκεται καν στα «σπάργανα» στον Δήμο, ενώ θα μπορούσαν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, τουλάχιστον, να χρησιμοποιούν τέτοια Υπηρεσιακά αυτοκίνητα, για εξοικονόμηση καυσίμων και χρημάτων. Άραγε, οι ημερίδες που θα γίνουν αυτές τις ημέρες, θα βοηθήσουν ώστε να φτάσουμε στο (επιθυμητό) αποτέλεσμα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.