Οι βουλευτές, Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, του κόμματος «Ελληνική Λύση», κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς εσωτερικών και υποδομών και μεταφορών, σχετικά με την οδική σύνδεση των πόλεων Καβάλα και Δράμα. Οι βουλευτές αναφέρουν τα εξής: «Σύμφωνα με ενδιαφερόμενους κατοίκους της Καβάλας, αναγκαία κρίνεται, κατά την γνώμη τους, η κατασκευή νέας οδού, η οποία θα συνδέει την Καβάλα με την Δράμα και η οποία θα παρακάμπτει τους ενδιάμεσους οικισμούς. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, ενόψει της προοπτικής χάραξης της εν λόγω νέας οδού, είχαν αρχίσει οι πρώτες εργασίες παράκαμψης κάποιων οικισμών (Κρηνίδες και Λυδία) και είχαν πραγματοποιηθεί οι πρώτες απαλλοτριώσεις στον Αμυγδαλεώνα. Κατά αυτή την περίοδο, απαιτήθηκε από παράγοντες της Δράμας, η κατασκευή οδού ταχείας κυκλοφορίας στα πρότυπα της Εγνατίας οδού. Έπειτα από σωρεία εξαγγελιών, κατά καιρούς, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Μάρτιο του 2019, εξήγγειλε την έναρξη κατασκευής δρόμου ταχείας κυκλοφορίας μεταξύ Καβάλας και Δράμας, με μήκος 26 χιλιόμετρα. Η πρώτη φάση θα περιλάμβανε την κατασκευή του πρώτου τμήματος από Άγιο Αθανάσιο μέχρι τις Κρηνίδες και έπειτα, το τμήμα Δράμα-Άγιος Αθανάσιος. Μήνες αργότερα και κατά τέλη του 2019, εξαγγέλθηκε και η κατασκευή του άλλου τμήματος μεταξύ των Κρηνίδων και του Αμυγδαλεώνα. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: Τόσους μήνες μετά τις ανωτέρω εξαγγελίες, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της νέας οδικής σύνδεσης Καβάλας-Δράμας και ποια είναι τα εμπόδια, τα οποία προκαλούν την καθυστέρηση αυτής της κατασκευής;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.