Η δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών Νέστου» ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή του Δήμου Νέστου για το έργο της γεωθερμίας, το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2017 και τις προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση δίμηνης διάρκειας. Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρονται τα εξής: «Πνέει τα λοίσθια» η σημερινή διοίκηση του Δήμου Νέστου. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου εκτός από την ανικανότητα του να διοικήσει αποτελεσματικά, ο σημερινός δήμαρχος δεν μπόρεσε να δώσει σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσαν, επίμονα, τα μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ.κ. Περικλής Αμπεριάδης και Λάζαρος Γκιόγκης. Πιο συγκεκριμένα, ζητήσαμε, από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με κατάθεση γραπτού αιτήματος, να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση του Σώματος, για την εξέλιξη της επένδυσης της γεωθερμίας. Είναι καιρός πια, η διοίκηση να δώσει σαφείς διευκρινήσεις και να ενημερώσει, επιτέλους, όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, γι’ αυτή τη μεγάλη επένδυση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή μας. Εκτός όλων των άλλων, αναρωτιόμαστε, όπως άλλωστε όλη η τοπική κοινωνία, με ποιο τρόπο γίνονται οι προσλήψεις προσωπικού σε μία σοβαρή ιδιωτική εταιρία; Άραγε, μέσα από πολιτικά γραφεία αιρετών; Είναι ερωτήματα που πρέπει να έρθουν από το παρασκήνιο στο προσκήνιο και να απαντηθούν.
Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του 2017, το οποίο κατατέθηκε, το καταψηφίσαμε και ζητήσαμε από τον δήμαρχο να το πάρει πίσω ως απαράδεκτο. Ειδικότερα, πιστεύουμε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2017, είναι μη αναπτυξιακό, έχει ιδιαίτερα μικρό προϋπολογισμό, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του Δήμου Νέστου, δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όλων των τοπικών διαμερισμάτων, δεν δίνει καμία προοπτική στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αφού δεν υπάρχουν ούτε καν μελέτες έργων, που μπορούν να ωριμάσουν και να υλοποιηθούν σε μελλοντικό στάδιο.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα απλών συντηρήσεων και μικροεπεμβάσεων παλαιών έργων, το όποιο κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής συμφερόντων, αφού πολλά από τα προϋπολογισθέντα ποσά είναι στο όριο της απευθείας ανάθεσης. Τα περισσότερα έργα, αν όχι όλα, είναι όμοια με το περσινό τεχνικό πρόγραμμα. Δηλαδή, κληθήκαμε να ψηφίσουμε την αντιγραφή των έργων που θα γινόταν το 2016. Είναι τουλάχιστον υποβάθμιση του Δήμου μας ένα τέτοιο τεχνικό πρόγραμμα, που, δυστυχώς, αναδεικνύεται σε πρωτοσέλιδα κάποιων εφημερίδων ως ρεαλιστικό και αναπτυξιακό. Αλίμονο!
Τέλος, για ακόμα μία φορά, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Νέστου φάνηκε ασυνεπής σε αυτά που πίστευε και υποστήριζε όντας στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Στην εισήγηση του 11ου θέματος, που αφορούσε τις γνωστές προσλήψεις «διμήνων», τονίσαμε ότι το καταψηφίζουμε, διότι, μέχρι και σήμερα, η διοίκηση δεν έχει προχωρήσει στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση μιας αδιάβλητης διαδικασίας προσλήψεων. Η δημιουργία της παραπάνω επιτροπής, αποτελούσε, άλλωστε, πάγιο αίτημα του σημερινού δημάρχου Νέστου, κου Τσομπανόπουλου, όταν βρισκόταν στη θέση της αντιπολίτευσης.
Σημειώσαμε, επίσης, ότι η διοίκηση συνεχίζει την πολιτική του «βολέματος» των ημετέρων, όπως γινόταν και στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών του Δήμου Νέστου. Η «Δύναμη Πολιτών Νέστου», συνεχίζει να αγωνίζεται, δύο σχεδόν χρόνια μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για ένα καλύτερο Δήμο, ασκώντας μία δημιουργική και όχι στείρα αντιπολίτευση. Άλλωστε, η ώρα της κρίσεως κοντεύει για όλους μας, αργά, ή γρήγορα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.