Πλούσιο και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα το φεστιβάλ τεχνών Θάσου 2022

0

Η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) ετοίμασε για το καλοκαίρι 2022 ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του φεστιβάλ τεχνών. «Μετά από μία ακόμα χρονιά με δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας, μπορούμε και πάλι να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να ζήσουμε ό,τι στερηθήκαμε. Με κύριο μέλημα την πολιτιστική ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας προγραμματίσαμε δύο μήνες εκδηλώσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και διαφυλάττοντας την μοναδική αισθητική των μνημείων τέλεσης των εκδηλώσεων, που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά της Θάσου. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), με την συνδρομή των Υπηρεσιών  του Δήμου, ανακοινώνει το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις εικαστικών, παιδικά θέατρα και σύνολα οργάνων», αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου και συνεχίζει: «Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων, είναι το ιστορικό κτίριο «Καλογερικό» στον Λιμένα, οι Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια, ο αύλειος χώρος του αρχαιολογικού μουσείου, ο χώρος του «Αρσανά» στην Ποταμιά, το θεατράκι στο Μικρό Καζαβίτι, η πλατεία στην Παναγία και άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα, με στόχο την εξακτίνωση των πολιτιστικών δράσεων σε όλο το νησί. Υπόσχεσή μας είναι, να προσπαθήσουμε μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι πιο αισιόδοξο και δημιουργικό από το προηγούμενο. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ντόπιοι και μη, που θέλουν να μοιραστούν τις δημιουργίες τους με το ευρύ κοινό. Συνεχίζουμε και φέτος την πρωτοβουλία ανάδειξης των καλλιτεχνών του νησιού, οι οποίοι είναι πολλοί και αξιόλογοι, με έργο σημαντικό και άξιο προβολής. Επίσης, συνεχίζεται και μία σημαντική προσπάθεια υλοποίησης δράσεων για παιδιά και νέους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η λειτουργία παιδικής-νεανικής χορωδίας και παιδικής θεατρικής σκηνής Δήμου Θάσου, με τμήματα σε Λιμένα και Λιμενάρια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις». Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

ΙΟΥΝΙΟΣ

-18 και 19 τελετή βράβευσης διεθνούς διαγωνισμού ποίησης. Καλογερικό Λιμένα.

-Κυριακή 19 Ιουνίου θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική σκηνή Λιμένα «Οι διακοπές των θεών», σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. Καλογερικό Λιμένα ώρα 20:00.

-20 εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικής σύμπραξης Ελλάδας-Κύπρου. Καλογερικό Λιμένα, ώρα 19.30, διάρκεια έκθεσης 20-29 Ιουνίου 2022.

-25 εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας Άγγελου Ζαγοριανού και Γιάννη Ηλία, με τίτλο: «Απομεινάρια». Καλογερικό Λιμένα, ώρα 19:00, διάρκεια 25 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2022.

-29 θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική σκηνή Λιμεναρίων «Οι διακοπές των θεών», σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια, ώρα 20:00.

-30 εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικής σύμπραξης Ελλάδας-Κύπρου. Πολιτιστικό και εκθεσιακό κέντρο Λιμεναρίων, ώρα 19:30. Διάρκεια 30 Ιουνίου-6 Ιουλίου 2022.

ΙΟΥΛΙΟΣ

-3 εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας Άγγελου Ζαγοριανού και Γιάννη Ηλία, με τίτλο: «Απομεινάρια». Πολιτιστικό και εκθεσιακό κέντρο Λιμεναρίων, ώρα 19:00. Διάρκεια έκθεσης 3-10 Ιουλίου 2022.

-Παρασκευή 9 Ιουλίου 2022, κεντρική εκδήλωση, αρχαιολογικό μουσείο Θάσου. Καλοκαιρινή μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Μουσικός πολιτισμός», από την χορωδία της ΔΗ.ΚΕ.Θ., με την συμμετοχή της παιδικής, νεανικής, μικτής χορωδίας και της Φιλαρμονικής. Το πρόγραμμα επιμελείται η καθηγήτρια των χορωδιών, ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, που συνοδεύει στο πιάνο και διευθύνει εθελοντικά η ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΠΑΛΑΣΚΑΡΗ. Την Φιλαρμονική διευθύνει η ΕΥΗ ΣΧΟΙΝΑΚΗ. Ώρα έναρξης 20:30.

-18, 19, 20 φεστιβάλ ρητορικής τέχνης για παιδιά και ενήλικες. Λιμένας και Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια.

-22 Jazz workshop και συναυλία από τους Stilvi Jazz Quarter. Παίζουν οι: Αλέξανδρος Κουτσογιάννης (σαξόφωνο), Τάσος Συμεωνίδης (κιθάρα), Βασίλης Γκαγκαβούζης (κοντραμπάσο), Γιώργος Κλούντζος-Χρυσίδης (τύμπανα). Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια, ώρα 14:00 το Jazz workshop και ώρα 20:30 η συναυλία.

-22 εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και χειροποίητου κοσμήματος ντόπιων δημιουργών. Εκθέτουν οι: Μαρία Αγγελίδου (από Λιμενάρια), Λία Καραμανλή (από Μαριές), Αβέρσα Πατρούδη (από Ραχώνι), Ελένη Στεργίου (από Σωτήρος). Καλογερικό Λιμένα, ώρα 19:00. Διάρκεια έκθεσης 22-29 Ιουλίου 2022.

-23 «Η ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση-βιωματικές δραστηριότητες εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την εκπαιδευτικό, Ελένη Καζάρα. Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια, ώρα 19:00.

-23 σεμινάριο υποκριτικής τέχνης με τον ηθοποιό και δάσκαλο του Εθνικού Θεάτρου, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, με τίτλο: «…εκ μεν των εκ Σκαπτής Ύλης των χρυσέων μετάλλων» (φράση του Ηρόδοτου για την Θάσο). Στο σεμινάριο ύλη θα αποτελέσει η «Δέκατη Ελεγεία του Ντουινο», του ποιητή Ράινερ Μαρία Ρίλκε. Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια. Διάρκεια 23-27 Ιουλίου 2022.

-24 Η ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση-βιωματικές δραστηριότητες εξοικείωσης με την τύφλωση. Από την εκπαιδευτικό, Ε λένη Καζαρά. Πλατεία Ηρώων Κοινότητας Παναγίας, ώρα 19:00.

-24 συναυλία Άγγελου Ζαγοαριανού με θέμα «Ζεϊμπέκικο». Καζαβίτι Πρίνου, ώρα 20:00.

-29 σεμινάριο υποκριτικής τέχνης με τον ηθοποιό και δάσκαλο του Εθνικού Θεάτρου, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, με τίτλο: «…εκ μεν των εκ Σκαπτής Ύλης των χρυσέων  μετάλλων». Δημοτικό camping Χρυσής Αμμουδιάς. Διάρκεια 29 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2022.

-30 εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και χειροποίητου κοσμήματος ντόπιων δημιουργών. Πολιτιστικό και εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων, ώρα 19:00. Διάρκεια 30 Ιουλίου-5 Αυγούστου 2022.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

-1 «Η ζωή μέσα από τα μάτια μου». Βιβλιοπαρουσίαση-βιωματικές δραστηριότητες εξοικείωσης με την τύφλωση. Αρσανάς Σκάλα Ποταμιάς, ώρα 19:00.

-7 βιωματικό εργαστήρι καλλιτεχνικής χειροποίητης μεταξοτυπίας. Γίνε καλλιτέχνης σε 5 λεπτά και τύπωσε το δικό σου αναμνηστικό μπλουζάκι, ή τσάντα, που θα φέρεις μαζί σου με θέματα και εικαστικά εμπνευσμένα από την Θάσο, με την πανάρχαια μέθοδο εκτύπωσης. Αρσανάς Σκάλα Ποταμιάς, ώρα 19:00.

-4 έκθεση ζωγραφικής της Κυριακής Χατζηαγγέλου. Καλογερικό Λιμένα, ώρα 19:00. Διάρκεια έκθεσης 4-10 Αυγούστου 2022.

-7 θεατρικό εργαστήριο για εφήβους από την Στέλλα Φουρναράκη. Οι νέοι έχουν πολλά πράγματα να πούνε, που συνήθως δεν τα λένε. Μέσα από το εργαστήριο, οι έφηβοι θα βρεθούν στο κέντρο της θεατρικής διαδικασίας, θα κληθούν να γίνουν συνδημιουργοί σε όλα τα στάδια παραγωγής μιας παράστασης. Θα έρθουν αντιμέτωποι με την δική τους αλήθεια, που θα αναζητήσουν και θα βρούνε μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές και στην συνέχεια θα αναζητήσουν την αλήθεια του θεάτρου, της ηλικίας τους και της γενιάς τους. Δημοτικό camping Χρυσής Αμμουδιάς. Διάρκεια 7-14 Αυγούστου 2022.

-11 έκθεση ζωγραφικής του Ιωάννη Ζαχαρόπουλου. Καλογερικό Λιμένα, ώρα 19:00. Διάρκεια έκθεσης 11-17 Αυγούστου 2022.

-11 «Η ζωή μέσα από τα μάτια μου». Σκάλα Καλλιράχης, ώρα 19:00.

-12 έκθεση ζωγραφικής με την Μαρία Μαρμαρά. Πολιτιστικό και εκθεσιακό Κέντρο Λιμεναρίων, ώρα 19:00. Διάρκεια 12-19 Αυγούστου 2022.

-14 βιωματικό εργαστήρι καλλιτεχνικής χειροποίητης μεταξοτυπίας. Κεντρική πλατεία Πρίνου, ώρα 19:00.

-16 έκθεση-εργαστήριο παραδοσιακού παιχνιδιού από το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας. Θεολόγος Θάσου. Λαογραφικό Μουσείο, ώρα 19:00.

-19 εργαστήριο αυτοπαρατήρησης (τηλεσκόπιο Σφαλίρας), από Παναγιώτη Παζούλη, Θωμά Μπίσμπα. Αποθήκες Μεταλλείων Λιμενάρια, ώρα 20:30.

-20 ντοκιμαντέρ «Νοσταλγικό ταξίδι στην Θάσο 1890-1900», από τον Θανάση Διαλεκτόπουλο. Θεατράκι Θεαγένη Λιμένας, ώρα 20:30.

-28 αφιέρωμα στα 100 έτη από την Μικρασιατική καταστροφή, με τίτλο: «Ακριβή μου, αλησμόνητή μου πατρίδα», σε σκηνοθεσία Στέλλας Φουρναράκη. Συμμετέχουν μέλη των θεατρικών σκηνών της ΔΗ.ΚΕ.Θ. παιδιών και ενηλίκων, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού, μουσικοί και τραγουδιστές. Παλιό λιμανάκι Λιμένα και αρχαιολογικό μουσείο Λιμένα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

-3 διεξαγωγή παιδικού τουρνουά σκακιού Λιμένας Θάσου. Διάρκεια 3-4 Σεπτεμβρίου 2022.

-25-26 διεξαγωγή τουρνουά σκάκι, Ποτός Θάσου (Rapid Chess in Royal Paradise).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.