Πληρώνεται η εξισωτική αποζημίωση και η έκτακτη ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς

0

Έπειτα από σχετική πληροφόρηση που είχε, ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους επαγγελματίες γεωργούς πως, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ενέκρινε την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης και της έκτακτης ενίσχυσης των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Τα χρήματα άρχισαν να πιστώνονται σταδιακά από την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και είναι αυξημένα σε σύγκριση με πέρυσι κατά 14.197.251,05 ευρώ, ενώ θα διανεμηθούν σε 372.435 γεωργούς. Επίσης, ολοκληρώθηκε η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους 126.331.277,76 ευρώ σε 143.650 δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς στο πλαίσιο του Μέτρου 21.

«Η καταβολή αυξημένης εξισωτικής αποζημίωσης και η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών ήταν μόνιμα θέματα στην ατζέντα μου στις συναντήσεις με τον υπουργό. Ευχαριστώ τον υπουργό και το επιτελείο του για τις καίριες παρεμβάσεις, προκειμένου να στηριχθεί, όσο δυνατό περισσότερο, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής. Πρόκειται για μία αναγκαία ένεση ρευστότητας, η οποία ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους καλλιεργητές που έχουν πληγεί», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.