Με επιτυχία διεξήχθη, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α.), σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου, στο Καλογερικό στον Λιμένα και αφορούσε στα νέα δεδομένα στον τουρισμό, τις ευκαιρίες και τις απειλές για τη Θάσο». «Στο Καλογερικό, η αίθουσα κατακλύστηκε από κόσμο, για ένα ζήτημα σημαντικό για όλη τη Θάσο, με παρουσία πλήθους φορέων του τουρισμού. Το «παρών» έδωσαν τόσο ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, που στον χαιρετισμό του είπε πως ένα τουριστικό προϊόν μπορεί να «εκτοξευθεί» πραγματικά από ένα τυχαίο γεγονός, ή και να υποστεί ζημιές από ένα άλλο, ο Κώστας Αντωνιάδης, αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος τόνισε τα θετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό στη Θάσο εφέτος. Ο πρόεδρος Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, Νεκτάριος Καλαντζής, αναφέρθηκε στις δράσεις ανά την Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη συνεργασιών, προκειμένου να υπάρχουν αποτελέσματα για την κάθε τοπική κοινωνία ξεχωριστά. Αφού δήλωσε την αγάπη του για το νησί της Θάσου, έστειλε μήνυμα, πως οι νέοι άνθρωποι πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά του τόπου τους και να βρούνε τρόπους να σταματήσει η φυγή στο εξωτερικό. Επίσης, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και ο πατέρας Νικόλαος, από τον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Λιμένα.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Αντώνης Μιτζάλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, μέλος διοικητικού συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ο οποίος μίλησε με αριθμούς και τόνισε, πως η Θάσος αναπτύσσεται αρκετά από την αύξηση της μεσαίας τάξης στα Βαλκάνια, μία αγορά 50 εκατομμυρίων, περίπου, ανέφερε πως οι τιμές πάνε ανάλογα με τη ζήτηση και την προσφορά και ότι θα πρέπει συνεχώς να βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Πάρης Παρασχούδης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, έκανε μία καταγραφή των κλινών στο νησί, με τα πεντάστερα, τετράστερα και τα ξενοδοχεία των υπόλοιπων κατηγοριών, είπε πως η περυσινή χρονιά πήγε εξαιρετικά και ότι η φετινή, με βάση τις προβλέψεις, θα κλείσει στα ίδια περίπου επίπεδα, ενώ κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, η πληρότητα στα δωμάτια ξεπερνά το 80%. Ανέφερε, ακόμα, ότι η πιθανή άνοδος της Τουρκίας στον τουρισμό, ίσως να έχει επίπτωση στη Θάσο και γι’ αυτό χρειάζεται εγρήγορση και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.

Η Αρετή Κώτση, διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου, μίλησε για τον σχολικό τουρισμό, που μπορεί να προκύψει στο νησί από τις εκδρομές, ώστε στις «νεκρές» περιόδους, να τονωθεί η τοπική οικονομία και να υπάρχει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ αναφέρθηκε στις ανταλλαγές μαθητών από το εξωτερικό που έρχονται και ανακαλύπτουν τη Θάσο, όπως θα γίνει μέσα στο μήνα από σχολεία της Γερμανίας. Η εξωστρέφεια του Λυκείου Λιμένα, με στροφή προς σχολεία του εξωτερικού, αποτελεί καινοτομία για το χώρο της εκπαίδευσης και είναι δωρεάν διαφήμιση για το νησί προς τις αγορές του εξωτερικού και τον τουρισμό, ενώ και τα παιδιά της περιοχής αποκτούν εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον.

Στη συνέχεια, μέσω βίντεο που προβλήθηκε, ο Αναστάσιος Θωμαΐδης, δικηγόρος, υποψήφιος Διδάκτωρ με ειδίκευση τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στον τουρισμό (Airbnb), ανέφερε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία για τη Θάσο, μίλησε για τους κινδύνους, αν δεν υπάρχει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο σε αυτό τον χώρο, με την επιβολή κανόνων, ενώ είπε ότι τέτοιου είδους μισθώσεις μπορούν να συνυπάρχουν με θετικά αποτελέσματα για το νησί, εφόσον είναι νόμιμες οι διαδικασίες.

Ο Γιάννης Αρρενόπουλος, διοργανωτής δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, μίλησε για την προοπτική του τουρισμού αυτού στο νησί της Θάσου, μιας και είναι καταπράσινο, με διοργάνωση, σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία, διαφόρων δράσεων, όπως: σαφάρι με τζιπ, καταδύσεων στο βυθό, περιπατητικών διαδρομών, επισκέψεων στα μοναστήρια και στις παλιές εκκλησίες, καθώς και ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού, με το εξαιρετικό μέλι της Θάσου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Τάσος Αποστολίδης», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.