«Καλοκαίρι στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας και η φαντασία περισσεύει, με πολλές δροσερές δράσεις που κάνουν τα παιδιά χαρούμενα. Αποδεικνύουμε περίτρανα, πως μία δημοτική βιβλιοθήκη ανήκει σε όλους, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Καθήκον μας είναι, οδεύοντας σε αυτό το δρόμο, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι, ώστε να δημιουργήσουμε αυριανούς ενεργούς πολίτες με ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, ιδέες και οράματα.

Τις ανέμελες ημέρες των διακοπών από τη σχολική ρουτίνα δηλώνουμε ένα δυνατό «ΠΑΡΩΝ», για τους μικρούς μας αναγνώστες, συμμετέχοντας στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2019, με τίτλο: «Για φαντάσου…», της Εθνικής Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων ποικίλουν και έχουν σχεδιαστεί από την ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδρύματος. Άρχισαν στις αρχές του Ιουλίου, με τον συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης και θα συνεχιστούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Μη ξεχνάμε, βέβαια, τον χειμώνα, μιας και έπεται, όπως κάθε χρονιά, συνέχεια. Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Διακόσιοι είκοσι πέντε μικροί φίλοι, μέχρι στιγμής, δήλωσαν συμμετοχή, με αποτέλεσμα πολλά εργαστήρια να επαναλαμβάνονται, έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να πάρουν μέρος στις δράσεις. Οι παιδικές φωνούλες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αποτελούν τη δική μας εμψύχωση και ενδυνάμωση για τη δημιουργική συνέχιση του έργου μας.

Για την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2019 και τα επόμενα εργαστήρια, είναι εύκολο να ενημερωθείτε, εκτός από τη σελίδα της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, http://library.kavala.gov.gr, στη σελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/library/dimotiki-vivliothiki-kavalas-vasilis-vasilikos. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή των παιδιών στον 3ο όροφο (Δανειστικό Τμήμα) της βιβλιοθήκης. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2513500407 και 2513500408, στις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης», αναφέρει δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.