Το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Καβάλα άρχισε με ένα «ταξίδι» στην ιστορία. Άλλωστε, ο Ιούνιος είναι ο μήνας που η πόλη γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον διπλό ζυγό (οθωμανικό, βουλγαρικό) και τη μνήμη του πολιούχου αγίου της, Αποστόλου Παύλου, του ιδρυτή της Εκκλησίας της Ευρώπης. Τον Ιούνιο, λοιπόν, διεξάγονται οι εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια», αλλά και άλλες που τείνουν να γίνουν θεσμός. Μετά την έναρξη των «Ελευθέριων», η πολιτιστική δραστηριότητα συνεχίζεται δυναμικά με το 7ο Kavala AirSea Show στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου 2018.

Το «αποτύπωμα» της διοργάνωσης μεγαλώνει κάθε έτος, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί που παρουσίασε ο οργανωτικός επικεφαλής, Παναγιώτης Γεωργιάδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στο παραλιακό καφέ-μπαρ “Marine”, παρουσία των εκπροσώπων των συνδιοργανωτών και των παρουσιαστών, της Έμυς Καμπουρίδου και του Γιάννη Σερβετά, που δείχνουν να έχουν καλή «χημεία» ως συμπαρουσιαστές του προγράμματος των επιδείξεων. Η Έμυ και ο Γιάννης θα βρίσκονται στη μία από τις «καρδιές» του AirSea Show, όπως ανέφερε ο Π. Γεωργιάδης, στην πλατεία Κωνσταντίνου Κανάρη. Η δεύτερη «καρδιά» θα «χτυπάει» στον τελευταίο όροφο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα βρίσκεται η οργανωτική επιτροπή.

Οι συνεργασίες, που αυξάνονται κάθε έτος, είναι ένα βασικό συστατικό για την επιτυχία της διοργάνωσης. Εξίσου σημαντική, είναι η στήριξη που παρέχουν οι συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Δήμος Καβάλας, κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια», Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, Επιμελητήριο Καβάλας και το σωματείο καφεζυθοπωλών Καβάλας. Το μεγάλο «όπλο» του Show, ωστόσο, είναι η φυσική ομορφιά του τόπου, όπως δήλωσε ο Π. Γεωργιάδης και βεβαίως οι δεκάδες εθελοντές, που όλα τα προηγούμενα έτη απέκτησαν την εμπειρία και την «τεχνογνωσία» για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν: ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, ο αντιδήμαρχος Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ., Χρήστος Ηλιάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας και ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης.

Ο Χρ. Μποσμπότης μίλησε για το 2ο Paggaio Flyind Day, μία διοργάνωση που άρχισε το προηγούμενο καλοκαίρι (2017) σε δοκιμαστικό επίπεδο και φέτος, θα περιλαμβάνει δύο ώρες αεροπορικών επιδείξεων(!) και περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις. «Αντιλαμβανόμενοι την ανταποδοτικότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αποφασίσαμε να τη στηρίξουμε περισσότερο φέτος. Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σ’ αυτή την μεγάλη γιορτή του AirSea Show», είπε.

Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που παρουσίασε ο Π. Γεωργιάδης, στο 7ο Kavala AirSea Show και στο 2ο Paggaio Flying Day θα συμμετέχουν 13 αεροπορικές ομάδες, οι οποίες θα προσφέρουν 64 επιδείξεις σε 12 ώρες συνολικά! Τέλος, το AirSea Show θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδίκτυο, αλλά και ραδιοφωνικά!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.