Πανκαβαλιώτικη διάσταση πήρε η δίωξη εναντίον των οκτώ συμπολιτών, μεταξύ αυτών και τεσσάρων αιρετών, που κατηγορούνται ότι εμπόδισαν τις εργασίες κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου T.A.P. (Trans Adriatic Pipeline) στα τενάγη Φιλίππων. Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Καβάλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και τέσσερις ακόμα συμπολίτης, ένας εξ’ αυτών ιταλός ακτιβιστής, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, όπου πέρασαν ένα βράδυ στο κρατητήριο και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, για να τους απαγγελθεί κατηγορία και να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία! Η δίκη αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και η πρόεδρος του μονομελούς πλημμελειοδικείου όρισε νέα ημερομηνία την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018.

Στις ημέρες που μεσολάβησαν και περισσότερο τις τελευταίες, φορείς και σύλλογοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους συμπολίτες που αντιδρούν στη διέλευση του αγωγού T.A.P. από τα τενάγη Φιλίππων. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στο Δημαρχείο Καβάλας, επίσης, κάλεσαν τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, να παραστούν στη δίκη. «Δεν δικάζονται μόνο οι οκτώ συμπολίτες, δικάζεται όλη η τοπική κοινωνία», δήλωσε ο Λευτέρης Κωταΐδης, πρώην δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Φιλίππων και μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά της όδευσης του T.A.P. από τα τενάγη Φιλίππων και πρόσθεσε ότι, ο στόχος της δίωξης των οκτώ συμπολιτών, είναι η τρομοκράτηση της κοινωνίας και η επιβολή της χάραξης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία του Διαδριατικού αγωγού. «Θέλουμε να κατασκευαστεί ο αγωγός, αλλά με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και στο περιβάλλον της περιοχής», είπε.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν, ακόμα, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Τάσος Ιωαννίδης, ο οποίος τόνισε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, για να πάρουν το μήνυμα εκείνοι που πρέπει να το πάρουν. Ο Φώτης Πούλος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, του Εμπορικού Συλλόγου και του σωματείου ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων Νομού Καβάλας, πρόσθεσε ότι: «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στη φωνή αντίδρασης των κατοίκων της περιοχής των Φιλίππων. Συντασσόμαστε με τον αγώνα τους και καλούμε τους συναδέλφους να παραστούν στη δίκη».

Για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας να βρεθούν στο δικαστικό μέγαρο, το σωματείο τους κήρυξε στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Κώστας Γερακίνης, ενώ δήλωσε: «Δεν φοβόμαστε και δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την πρόκληση. Θα μας βρίσκουν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές».

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, που ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα, σημείωσε ότι πρόκειται για πρωτοφανή και ευθεία επίθεση εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα του Δήμου Καβάλας, η προσαγωγή σε δίκη τεσσάρων αιρετών που δεν χρησιμοποίησαν καμία βία, σωματική και λεκτική, για να εμποδίσουν τις εργασίες του αγωγού. Η συνέχεια θα δοθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιουλίου 2018 στο μονομελές πλημμελειοδικείο Καβάλας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.