Από τις 15 Οκτωβρίου 2016 αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στα ελληνικά νοικοκυριά. Μετά την «παρένθεση» του προηγούμενου έτους, η τιμή πώλησης θα είναι αυξημένη φέτος, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει, ακόμα, τι θα γίνει με το ειδικό επίδομα για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Φώτη Πούλου και του Μιχάλη Μεταξά, μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων Νομού Καβάλας, η αύξηση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, θα κυμανθεί από 11 έως 13 τοις εκατό. Το κόστος, συγκεκριμένα, θα είναι 0,93 με 0,95 ευρώ ανά τόνο. «Η αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και στο φόρο προστιθέμενης αξίας, καθιστούν το προϊόν πανάκριβο», σχολίασε ο Μ. Μεταξάς, ενώ ο Φ. Πούλος συμπλήρωσε, ότι τα καύσιμα θα πάρουν, πάλι, την ανιούσα, ωστόσο το κράτος δεν θα έχει τα προσδοκώμενα έσοδα. Την τελευταία εξαετία, μάλιστα, η κατανάλωση υγρών καυσίμων στην Ελλάδα σημείωσε απώλεια 40%. «Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι αγαθό, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Παρά την υπόσχεση που έδωσε η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν μείωσε, αλλά αυξάνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, που θα επιβαρύνει τα ελληνικά νοικοκυριά. Να σημειωθεί, ότι πάνω από το εβδομήντα τοις εκατό στην τιμή πώλησης των υγρών καυσίμων, είναι διάφοροι φόροι προς το κράτος», ανέφερε, ακόμα, ο Φ. Πούλος.
Οι δύο συνδικαλιστές, κάλεσαν τους καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας με «βερεσέ» και συνέστησαν προσοχή στην τιμή, διότι η φθηνή τιμή είναι «παγίδα». Όσον αφορά το μείζον ζήτημα της νοθείας των υγρών καυσίμων, είπαν ότι για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται πολιτική βούληση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.