Παράνομη, καταχρηστική και προσχηματική, θεωρεί η Energean την επίσχεση εργασίας που κάνουν εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας. Η εταιρεία, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, απέστειλε εξώδικο προς τους πληρεξούσιους δικηγόρους των εργαζομένων και τις αρμόδιες δημόσιες Υπηρεσίες στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα ακόλουθα:

-Οι αιτιάσεις περί δήθεν «παραβίασης κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, μη τήρησης μέτρων ασφαλείας, επαπειλής προσωπικής ασφάλειας» κ.λπ., είναι απολύτως αναληθείς και δεν συνιστούν παρά πρόσχημα, προκειμένου να απέχουν οι εργαζόμενοι από την θέση εργασίας και τα καθήκοντά τους.

-Παραβίαση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και κίνδυνος πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος προέκυψε κατά την διάρκεια της πολύμηνης παράνομης κατάληψης εκ των δόλιων πράξεων και παραλείψεων (τουλάχιστον) των μελών της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, τα οποία έχουν καταμηνυθεί για την αιτία αυτή.

-Μετά την άρση της παράνομης κατάληψης και την αυτονόητη ανάληψη της διοίκησης του εργοστασίου από την διοίκηση της εταιρείας και τα στελέχη της, υφίσταται πλήρης έλεγχος σχετικά με την τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, ενώ τηρούνται πιστά οι κανόνες ασφαλείας. Συνεπώς, υπό τις σημερινές συνθήκες λειτουργίας, ουδείς κίνδυνος ασφάλειας συντρέχει, είτε στις χερσαίες, είτε στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις.

-Επομένως, όσοι δεν προσέλθουν στην θέση εργασίας τους, για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, θα θεωρηθούν ως αδικαιολογήτως και αυθαιρέτως απόντες και θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες εκ του νόμου συνέπειες, όπως η μη καταβολή μισθοδοσίας, η απόδοση ευθύνης σε περίπτωση πρόκλησης ζημίας εκ της αυθαίρετης εγκατάλειψης της θέσης εργασίας κ.α.

«Πρέπει να είναι σαφές σε όλους, ότι όσοι από τους εργαζόμενους επιμένουν να αγνοούν με κάθε τρόπο τις εντολές της διοίκησης της εταιρείας και των στελεχών της, αποδεικνύουν ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η εργασιακή τους σχέση με την Energean και επιχειρούν να προκαλέσουν την καταγγελία της σύμβασης εργασίας, για να καρπωθούν την αποζημίωση απόλυσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Energean θα προχωρήσει στην επόμενη σελίδα του «Πρίνου», με όσους από τους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν με βάση την νομιμότητα, τους κανόνες λειτουργίας και τις πλέον αυστηρές και σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Αυτή είναι, άλλωστε, η πολιτική της εταιρείας σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, όπου απασχολεί καθημερινά 1.500 εργαζόμενους στην παραγωγή και ανάπτυξη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς και άλλους τόσους στην ολοκλήρωση της κατασκευής του FPSO Energean Power σε ναυπηγείο της Σιγκαπούρης. Μία πολιτική που έχει κατ’ επανάληψη βραβευθεί από έγκυρους ανεξάρτητους διεθνείς Οργανισμούς.

Σε έναν Οργανισμό όπως η Energean, σε μία σύγχρονη κοινωνία, όσοι τραμπουκίζουν, εκφοβίζουν και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και των εγκαταστάσεων που ανήκουν στην ελληνική Πολιτεία δεν έχουν θέση!»,καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.