Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, συστάθηκε και πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση, η ομάδα συντονισμού και διαχείρισης εκτάκτων ενεργειών για τον κορονοϊό. Η ομάδα αποτελείται από τον περιφερειάρχη, την εκτελεστική γραμματέα, Ζωή Κοσμίδου, τον γενικό διευθυντή δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, Λουκά Γεωργίου, τον γενικό διευθυντή εσωτερικής λειτουργίας, Αριστοτέλη Γκαράνη και τον διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, Κωνσταντίνο Χουβαρδά. Η ομάδα θα είναι σε τακτική επαφή με το σύνολο των αντιπεριφερειαρχών, χωρικών και θεματικών, τους γενικούς διευθυντές και τις Υπηρεσίες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Κατά την πρώτη συνεδρίαση αποφάσισε τα ακόλουθα:

Εξυπηρέτηση των πολιτών από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται τηλεφωνικά, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και για κατεπείγοντα θέματα, θα εξυπηρετούνται δια ζώσης μετά από προγραμματισμένη συνάντηση (ραντεβού). Για την εξεύρεση των τηλεφώνων και των e-mail πατήστε εδώ: https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/, ή επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. (2531350125/50108), καθώς και με τα Τμήματα Πληροφορικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου (2551350491/50446), Ξάνθης (2541350107), Καβάλας (2513503332/50333), Δράμας (2521351315/51316). Επίσης, για κατεπείγοντα θέματα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των χωρικών αντιπεριφερειαρχών.

-Απολυμάνσεις

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, θα προβεί άμεσα σε απολυμάνσεις όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας, αρχίζοντας από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και στη συνέχεια στις υπόλοιπες Υπηρεσίες. Οι πολίτες θα ενημερώνονται για την ημέρα που θα πραγματοποιείται η απολύμανση, οπότε και η Υπηρεσία θα παραμένει κλειστή. Τη συγκεκριμένη ημέρα, οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται μέσω e-mail.

Αναστολή εξετάσεων των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης

Αναστέλλεται η διενέργεια των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης και χειρισμού γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και ο προγραμματισμός και η διενέργεια εξετάσεων για τη χορήγηση τεχνικών επαγγελματικών αδειών (υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κ.λπ.).

Λειτουργία σφαγείων

Σε σχέση με τη λειτουργία των σφαγείων και το εμπόριο των ζώων ισχύει το από 13-3-2020 δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. αναφορικά με τη χρησιμοποίηση ατομικών μέτρων προστασίας από τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους και την έκδοση εγγράφων μέσω e-mail.

Έλεγχοι τιμών και επάρκειας αγαθών

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων προβαίνουν σε ελέγχους για την επάρκεια των αγαθών και τον έλεγχο της πολιτικής των τιμών. Μέχρι στιγμής, η αγορά έχει απόλυτη επάρκεια τροφίμων.

Λειτουργία περιφερειακού συμβουλίου

Στο πλαίσιο της τήρησης των γενικών και ειδικών διατάξεων που αφορούν στον κορονοϊό και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου και τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, το περιφερειακό συμβούλιο του Μαρτίου θα συνεδριάσει δια περιφοράς.

Λειτουργία των Υπηρεσιών και υπάλληλοι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Η λειτουργία των Υπηρεσιών θα ακολουθεί τις οδηγίες που εκδίδει το Υπουργείο Εσωτερικών (εκ περιτροπής εργασία, εργασία εξ’ αποστάσεως, προσαρμογή ωρών εισόδου κοινού κ.λπ.). Εφαρμογή της ειδικής άδειας για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Παράταση αναστολής εκδηλώσεων

Παρατείνεται μέχρι νεωτέρας, η απόφαση με την οποία είχαν ανασταλεί έως τις 20 Μαρτίου 2020 όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις της Περιφέρειας.

Παράταση αναβολής εξετάσεων των Διευθύνσεων Μεταφορών

Παρατείνεται μέχρι νεωτέρας, η απόφαση με την οποία είχαν ανασταλεί έως και τις 27 Μαρτίου 2020 όλες οι εξετάσεις, πρακτικές και θεωρητικές, σχετικές με τις άδειες οδήγησης.

Επίσπευση ένταξης έργων υγείας στο Π.Ε.Π. Α.Μ.-Θ.

Επισπεύδεται, από τον περιφερειάρχη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, η χρηματοδότηση έργων που αφορούν σε θέματα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώνεται πως η Περιφέρεια διαθέτει 3.313.387€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τα ακόλουθα έργα:

-499.000€ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα καλύψει ανάγκες τόσο σε προγραμματισμένα, όσο και σε έκτακτα περιστατικά.

-1.138.000€ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την κάλυψη προγραμματισμένων και έκτακτων αναγκών της Χειρουργικής Κλινικής Καρδιάς-Θώρακος του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

-1.047.731€ για την ανάπτυξη μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης-Οικοτροφείο στην πόλη της Ξάνθης, που θα στεγάσει δεκαπέντε ενήλικα άτομα με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

-449.656€ για τη στήριξη της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και τη διεύρυνση των δράσεών τους σε περισσότερους ωφελούμενους στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

-180.000€ για την ανάπτυξη και λειτουργία Ιατρείου Μνήμης και Νοητικών Λειτουργιών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, το οποίο θα φροντίζει και θα υποστηρίζει ασθενείς με Αλτσχάιμερ και συναφείς διαταραχές. Τέλος, καλούνται οι πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι επιλέγοντας για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους την εξυπηρέτηση εξ’ αποστάσεως και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.