Η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επεξεργάζεται ένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας, που μπορεί να φτάσει στα 30 εκατομμύρια ευρώ με πόρους του Ε.Σ.Π.Α. Για το πρόγραμμα αυτό έγινε συζήτηση στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής υπό τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο και τη συμμετοχή χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το πρόγραμμα έχει στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομία της Περιφέρειας καλύπτοντας από λειτουργικές δαπάνες έως μικρά επενδυτικά σχέδια και στηρίζοντας εργαζομένους και ανέργους. Ειδική πρόβλεψη θα υπάρχει για περιοχές που πλήττονται περισσότερο, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι, η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Σήμερα, με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, ειδικά σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο, όπως η Ξάνθη. Γι’ αυτό και σχεδιάζουμε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας για την επόμενη μέρα, το οποίο και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όταν ολοκληρωθεί».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.