Υπογράφηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας του έργου, για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου. «Με την ένταξη «ανοίγει ο δρόμος», ώστε η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. να διαθέσει πόρους ύψους 29.608.416 ευρώ στην Εταιρεία Διανομής Αερίου λοιπής Ελλάδας, προκειμένου να κατασκευαστεί το δίκτυο, που θα παρέχει φυσικό αέριο σε έξι πόλεις της Περιφέρειας (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα).

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 56.563.974 ευρώ, έχει σκοπό να αυξήσει τη χρήση του φυσικού αερίου στις εμπορικές επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες (υπάρχουν ήδη 150 χιλιόμετρα δικτύου στην Περιφέρεια που εξυπηρετούν τέτοιους καταναλωτές) και να φέρει το φυσικό αέριο στους οικιακούς καταναλωτές, παρέχοντας φθηνή και καθαρή ενέργεια.

Για να επιτευχθεί ο στόχος, θα κατασκευαστούν 493 χιλιόμετρα δικτύου και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, με δυνατότητα επέκτασης του δικτύου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας. «Με την ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α., έξι πόλεις της Περιφέρειας αποκτούν πρόσβαση στο φυσικό αέριο. Δίνουμε, έτσι, τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, να χρησιμοποιούν φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα ανάπτυξης για τον τόπο μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ.», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Επίσης, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 12μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για το έργο, παρουσία φορέων απ’ όλη την Περιφέρεια, στην οποία θα μιλήσουν: ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., Βασίλης Πιτσινίγκος, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., Νίκος Κόκκινος και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Στεφανία Μωσσέ.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.