Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει ότι, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εξετάζει την συμμετοχή σε εκθέσεις με υψηλή επισκεψιμότητα για το έτος 2022. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, σκοπός είναι να προβάλλει τον αγροτοδιατροφικό τομέα και να συμβάλλει στην δημιουργία ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα επιδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής για την ενοικίαση κοινού περιπτέρου. Το υπόλοιπο αυτής, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το ποσοστό συμμετοχής των επιχειρήσεων, θα επιβαρύνει τους εκθέτες. Για την επιλογή των υποψηφίων πρέπει: 1) τα αγροτικά προϊόντα, όπως κατεψυγμένα κρέατα-ιχθυρά, γαλακτοκομικά, φρέσκα τρόφιμα, ψωμί και αρτοσκευάσματα, βιολογικά τρόφιμα, αφεψήματα, κρέας και κρεατοσκευάσματα, gourmet, delicatessen κ.α., να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας, 2) η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των τοπικών προϊόντων. Επισημαίνεται ότι, θα εκπροσωπηθούν όσο το δυνατό περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες και ότι, θα προηγηθούν οι εκθέτες που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που ενδιαφέρονται για συμμετοχή με το περίπτερο της Περιφέρειας, καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021 με υποβολή σχετικής αίτησης στο γραφείο του θεματικού αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: antipagrot@gmail.com. Δεν θα γίνονται δεκτές ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς την σφραγίδα της επιχείρησης. Το πρόγραμμα προβολής των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. το έτος 2022 είναι το ακόλουθο:

-FRUITLOGISTICA έκθεση φρούτων και λαχανικών στο Βερολίνο 9-10-11 Φεβρουαρίου 2022 www.fruitlogistica.de

-DETROP-BOUTIQUE, 26-28 Φεβρουαρίου 2022-Θεσσαλονίκη http://detropboutique.helexpo.gr/el

-FOOD EXPO 2022, 12-14 Μαρτίου 2022 METROPOLITAN EXPO Αθήνα

-PROWEIN 2022 για το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά, 27-29 Μαρτίου 2022, στο Ντίσελντορφ Γερμανίας https://www.prowein.com/

-ALIMENTARIA FOOD& BEVERAGES, Βαρκελώνη 4-7 Απριλίου 2022

-SIAL PARIS, 15-19 Οκτωβρίου 2022

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.