Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου στην Κομοτηνή, η «Αγροδιατροφική σύμπραξη» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Προσκεκλημένοι ήταν, τα μέλη της σύμπραξης και εκπροσώπους φορέων.

Η «Αγροδιατροφική σύμπραξη», είναι μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας, που συστήθηκε με σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον δημόσιο τομέα (Περιφέρεια, Πανεπιστήμιο) με τον ιδιωτικό τομέα (επαγγελματίες και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα). Στην ομιλία του, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, είπε τα εξής: «Μέσα από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειάς μας, παίρνει σάρκα και οστά μία ιδέα για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής μας και την στήριξη των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα. Για εμάς, ως διοίκηση της Περιφέρειας, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Για τον λόγο αυτό, προσαρμοζόμαστε συνεχώς στα νέα οικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα και αξιοποιούμε κάθε εργαλείο, που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο.  Ένα τέτοιο εργαλείο, είναι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη και καλώ όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία, για να μπορέσουμε να παράξουμε ένα ουσιαστικό έργο, για τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες, τον τόπο και την περιφερειακή μας οικονομία συνολικά».

Ο πρόεδρος της «Αγροδιατροφικής σύμπραξης», Βασίλης Δελησταμάτης, είπε τα ακόλουθα: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον γεγονός, χάρη στην δική σας συμμετοχή και σύμπραξη ως μέλη ενός φορέα, που θα φέρει νέα πνοή σε έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας. Από τον πρωτογενή τομέα ως την μεταποίηση και την συσκευασία, τα Logistics, την διανομή και το λιανεμπόριο, ο αγροτικός και ο διατροφικός τομέας συμμετέχουν στην ίδια αλυσίδα αξίας, η οποία απαιτεί μία ολιστική προσέγγιση, μέσω της διαμόρφωσης ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης. Βασική προϋπόθεση, είναι η συνεργασία όλων μας και η διασύνδεση της γνώσης και της έρευνας με την επιχειρηματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.