Ενημερωτική εκδήλωση, για τη βιώσιμη ανάπτυξη του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού σε επιλεγμένες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και διαβούλευση σχετικά με την ανάπτυξη των Τοπικών Σχεδίων Δράσης, στο πλαίσιο του έργου Co-Evolve, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στις πιλοτικές περιοχές (Αλεξανδρούπολη-Μάκρη, Θάσος-Κεραμωτή), καθώς και στην εκπόνηση των αντίστοιχων Τοπικών Σχεδίων Δράσης, σύμφωνα με τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης (Ο.Δ.Π.Ζ.) και του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (Θ.Χ.Σ.). Στην εκδήλωση, συμμετείχαν: η Παρασκευή Χουρίδου, συντονίστρια του έργου και η Μαρία Χαμητίδου, αναπληρώτρια συντονίστρια του έργου, εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και πληθώρα υπηρεσιακών παραγόντων.

Έπειτα από την παρουσίαση του έργου και των Τοπικών Σχεδίων Δράσης, έγινε ανοικτή συζήτηση για συγκεριμένες προτάσεις, με αποτέλεσμα την εξαγωγή συμπερασμάτων και την καταγραφή δράσεων, που θα αποτυπωθούν στα δύο Τοπικά Σχέδια Δράσης, τα οποία θα ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα. Η εκδήλωση ήταν η δεύτερη στη σειρά, με στόχο τον στρατηγικό σχεδιασμό συγκεκριμένων μέτρων, για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των περιοχών, μέσω της αλληλεπίδρασης με τους εμπλεκόμενους φορείς.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.