Περισσότεροι από εξακόσιοι πολίτες παρακολούθησαν τον 6ο κύκλο της Ακαδημίας δια βίου μάθησης Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

0

Με την τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ολοκληρώθηκε ο 6ος κύκλος διαλέξεων της Δομής Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η Περιφέρεια, προσαρμοζόμενη στα δεδομένα που έχουν προκύψει παγκοσμίως λόγω του Covid-19, πραγματοποίησε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex, διαλέξεις σε δύο θεματικές ενότητες, «Κοινωνία και Ευ Ζην» και «Ενέργεια, Περιβάλλον και Ανθρωπος». Για πρώτη φορά, λόγω των μη γεωγραφικών περιορισμών, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαλέξεις από καθηγητές και άλλων Πανεπιστημιακών τμημάτων της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Επίσης, φέτος, συμμετείχαν τρεις επίτιμοι προσκεκλημένοι Έλληνες καθηγητές, διακεκριμένοι διεθνώς. Συγκεκριμένα, στην θεματική ενότητα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ» έδωσε διάλεξη ο Δρ. Θάνος Ασκητής, νευρολόγος-ψυχίατρος, ενώ στην θεματική ενότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ο Δρ. Δημήτρης Μπουραντάς, καθηγητής μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δρ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον 6ο κύκλο της Ακαδημίας συμμετείχαν 625 πολίτες, που παρακολούθησαν 40 διαλέξεις σε διάστημα είκοσι εβδομάδων, εκ των οποίων οι 293 συμπλήρωσαν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών, παρακολούθησαν δηλαδή το 60% των διαλέξεων και έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης. Σημειώνεται ότι, η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν. Στην τελετή λήξης μίλησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Δημήτρης Πέτροβιτς, κατά τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμά τους εισηγητές, για την εθελοντική συμμετοχή τους, τις πρυτανικές Αρχές, για την διαχρονική άψογη συνεργασία, τους πολίτες από όλη την Περιφέρεια, καθώς και τους συνεργάτες του και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, που φρόντιζαν για όλα τα θέματα με επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.