-Μία ευχή που κάνω, καρντάσια, είναι το 2021 να εκλείψουν, ή να περιοριστούν, νοοτροπίες όπως των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών (και όχι μόνο), που βάζουν πάνω από νόμους, το κράτος και την πατρίδα, τα συντεχνιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα.

-Για τέτοια συμφέροντα, μία από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, η «Αγωνιστική Συσπείρωση», καλεί τους εκπαιδευτικούς που εξελέγησαν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια να παραιτηθούν, για να διακωμωδήσουν την εκλογική διαδικασία! Και για να πάνε κόντρα στην υπουργό παιδείας, επειδή δεν θέλει να «σαμποτάρουν» μερικοί τη λειτουργία των συμβουλίων.

-Οι εκλογές έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο και είχαν αποχή 95%, όπως αναφέρει ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», επειδή έγινε συντονισμένη προσπάθεια από τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων και των καθηγητών, προβάλλοντας ορισμένες επιφυλάξεις για τη διαδικτυακή εκλογή, να ματαιωθεί η διαδικασία. Ωστόσο, συμμετείχε το 5% και επέλεξε εκπροσώπους στα συμβούλια.

-Οι εκλογές, επομένως, έγιναν. Αν θέλουν να παραιτηθούν τα αιρετά μέλη, πρέπει να αντικατασταθούν από τους «επιλαχόντες» για να λειτουργήσουν τα συμβούλια. Είναι πρωτοφανές, για τα δημοκρατικά ήθη, να παραιτούνται αιρετοί σκόπιμα, για να προκαλέσουν νέες εκλογές! Άραγε, πιστεύουν οι συνδικαλιστές ότι, αν επαναληφθούν οι εκλογές στην κάλπη και όχι διαδικτυακά, θα συμμετέχει το 95% των εκπαιδευτικών; Εγώ δεν το πιστεύω. Θα συγχαρώ, πάντως, το 5% των εκπαιδευτικών, που αψήφησαν το κλίμα πόλωσης που δημιούργησαν οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις και συμμετείχαν σε μία δημοκρατική και ελεύθερη διαδικασία, έστω και διαδικτυακή (λόγω καραντίνας).

-Μακάρι, λοιπόν, να αφήσουμε πίσω τέτοιες νοοτροπίες, να στηρίξουμε τους θεσμούς, τις διαδικασίες και την δημοκρατία, την οποία ευτελίζουν, εδώ και χρόνια, ορισμένες μειοψηφίες.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.