Την αναλυτική Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Κ.Ε.) για την ανάπτυξη των υπεράκτιων εγκαταστάσεων του «Πρίνου», παρουσίασε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στην Καβάλα η Energean Oil & Gas. Στο επίκεντρο της μελέτης βρίσκεται ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση των καινούργιων εξεδρών “Lamda”, μέσω της οποίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν επτά γεωτρήσεις για την ανάπτυξη του κοιτάσματος “Epsilon” στη διετία 2017-2018 και “Omikron”, η οποία σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στο «βόρειο Πρίνο». Την μελέτη παρουσίασαν οι: Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil, θυγατρικής της Energean στην Καβάλα, Βασίλης Τσέτογλου, διευθυντής του τομέα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean, Κώστας Ιωαννίδης, διευθυντής του εργοστασίου επεξεργασίας πετρελαίου “Σίγμα” στη Νέα Καρβάλη και Κώστας Νικολόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας συμβούλων LDK, η οποία ειδικεύεται στην εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών.

Οι ομιλητές εστίασαν στα οφέλη που προκύπτουν για την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία από την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Energean, στο άριστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που χαρακτηρίζει τον «Πρίνο» από την έναρξη της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου εδώ και 35 χρόνια, καθώς και στη μεθοδολογία πρόληψης, ελαχιστοποίησης και διαχείρισης της οποιασδήποτε περιβαλλοντικής επίδρασης. Η μελέτη πρόκειται να κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς διαβούλευση, ώστε να προχωρήσουν οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Για τη σύνταξή της συνεργάστηκαν ακόμα, ο διεθνής οίκος ERN και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καβάλας, ενώ στο πλαίσιο της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε διάλογος και απαντήθηκε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της τοπικής κοινής γνώμης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.