Το φιλοζωϊκό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» ενημερώνει ότι, το πασχαλινό μπαζάρ του σωματείου στην πλατεία του Καπνεργάτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Το μπαζάρ λειτουργούσε επί δώδεκα ώρες κάθε μέρα και είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολύ κόσμο από κοντά. Καθημερινά υπήρχαν μαζί μας κουταβάκια προς υιοθεσία και ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτά. Θέλουμε, μέσα από την καρδιά μας, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μας και μας ενίσχυσαν με τον δικό τους τρόπο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και ορισμένους ανθρώπους, γιατί πιστεύουμε ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός πρέπει να προβάλλονται, γιατί έτσι αποτελούν παράδειγμα και κίνητρο προς τους άλλους.

Καταρχάς, ευχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας, που μας παραχώρησε τον χώρο και τον εξοπλισμό για να στήσουμε το μπαζάρ. Επίσης, την Στέλλα Καραυγουστή, την Τζιόρτζια Ελένη, την Marzi Adv και τις φίλες της για τις λαμπάδες που πρόσφεραν, την Αλίκη και την φίλη της για τα χειροποίητα μπιζού και διακοσμητικά, τον Σταύρο Νικολάου και την ανώνυμη κυρία για τις τροφές. Ο Στ. Νικολάου υιοθέτησε κι ένα από τα λευκά κουταβάκια! Τον σκυλάκο με το όνομα Murphy, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή και ο «μπαμπάς» του μας πρόσφερε τα φάρμακα του Murphy. Το προσωπικό από το «Καφετοπίο», γιατί πρόσφερε για τα αδέσποτα όλα τα φιλοδωρήματα από την Μεγάλη Πέμπτη! Την κτηνίατρο κ. Χριστοφόρου, η οποία για άλλη μία φορά ενίσχυσε την προσπάθεια με την παρουσία και την αγορά της. Τις μικρές Ελενίτσα και Νατάσσα, αλλά και τα δύο νεαρά αγόρια, που ήταν κάθε μέρα κοντά μας και με χαρά κρατούσαν παρέα στα κουταβάκια. Τα «Αισωπάκια» ήταν μία όμορφη συντροφιά για όλους και κυρίως για τα κουταβάκια.

Ευχαριστούμε, ακόμα, τους εθελοντές του «Αισώπου» που πρόσφεραν, ή έφτιαξαν, αντικείμενα για το μπαζάρ και κυρίως την Μαρία, τη Βιβή και τη Σίσσυ, αλλά και όλα τα μέλη που πρόσφεραν πολλές εθελοντικές ώρες εργασίας στο μπαζάρ. Ευχαριστούμε τα αδεσποτούλια που έκαναν υπομονή όταν τα είχαμε εκεί για ώρες και διασκέδαζαν στις αγκαλιές του κόσμου! Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσοι μας ενίσχυσαν, είτε αγοράζοντας κάποια αντικείμενα, είτε δωρίζοντας χρήματα στον κουμπαρά μας. Μαζί θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στα αδέσποτα της πόλης αυτό που τους αξίζει, λίγο φαγητό, περίθαλψη και αγάπη.

Ακόμα, στις 29 Μαρτίου 2017 διεξήχθησαν με επιτυχία οι εκλογές, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από τα εξής μέλη: Δέσποινα Αβραμίδου (πρόεδρος), Χρύσα Γεωργάκη (αντιπρόεδρος), Βίκυ Παπάζογλου (α΄ γενική γραμματέας), Ελισάβετ Χατζηνικολάου (β΄ γενική γραμματέας), Σάκη Τσίρο (ταμία), Αθανασία Γκόφα, Όμηρο Καλλιπολίτη, Βάια Παπαδοπούλου (τακτικά μέλη), Αλίκη Κοκκινάκη, Χρύσα Στοϊλίδου (αναπληρωματικά μέλη).

Ο απολογισμός έργου του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου είναι ο ακόλουθος:

Υιοθεσίες αδέσποτων ζώων με συμβόλαια υιοθεσίας 53
Στειρώσεις αδέσποτων ζώων 25
Καταγγελίες για κακοποιημένα αδέσποτα, ή δεσποζόμενα ζώα 168, για τις 8 εκ των οποίων εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις

Το σωματείο έχει ασχοληθεί με πάρα πολλούς τραυματισμούς αδέσποτων ζώων, σε ότι αφορά την περισυλλογή τους και τη θεραπευτική τους αποκατάσταση, με τη βοήθεια και τις συμβουλές των κτηνιάτρων της πόλης. Το σωματείο παρέχει, σε τακτική βάση, τροφή σε αρκετά αδέσποτα ζώα της περιοχής. Το τελευταίο διάστημα, το σωματείο κλήθηκε από δημοτικά σχολεία, για να πραγματοποιήσει μαθήματα φιλοζωϊας σε κάποιες τάξεις. Σκοπός είναι, το έργο αυτό να συνεχιστεί, γιατί η φιλοζωϊα πρέπει να αρχίζει από την παιδική ηλικία.

Το έργο του σωματείου είναι δύσκολο. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, το σωματείο ΔΕΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ από πουθενά και βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στις προσφορές του κόσμου. Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα στα ζώα που έχουν ανάγκη, καλούμε όλους τους φίλους του σωματείου να είναι κοντά μας και την επόμενη διετία. Η προσφορά τους μπορεί να γίνουν εθελοντές στον «Αίσωπο». Είμαστε σίγουροι, ότι αν από κοντά παρακολουθήσουν το έργο μας, θα καταλάβουν ότι η αγάπη και η φροντίδα προς τα ζώα προσφέρει πολύτιμα συναισθήματα ανεκτίμητης αξίας. Ο άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε στο έργο μας, είναι η οικονομική ενίσχυση. Θα βρείτε κουμπαράδες σε διάφορα μαγαζιά της πόλης. Η ετήσια συνδρομή μέλους στο σωματείο είναι 20€. Μπορείτε να μας ενισχύσετε και μέσω του τραπεζικού λογαριασμού:

Τράπεζα Αττικής-Υποκατάστημα Καβάλας
Φιλοζωϊκο Σωματείο ΑΙΣΩΠΟΣ

Αριθμός λογαριασμού: 84942065
IBAN: GR 120 160 566 000 000 00 849 420 65


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here